Akcija Sat za Zemlju u Crnoj Gori

U subotu, 24. marta 2018. godine, od 20:30 do 21:30 (po lokalnom vremenu) u Crnoj Gori će biti održana međunarodna akcija - Sat za Zemlju!

Na ovaj dan veliki broj zemalja i gradova širom sveta će učestvovati u ovoj akciji, isključujući svetlo na 60 minuta,radi podizanja svijesti o potrebi poduzimanja akcije oko klimatskih promjena, a takođe zbog obraćanja pažnje na posljedice prekomjerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa. Zbog toga nevladina organizacija Green Home poziva sve građane i goste Crne Gore da učestvuju u globalnoj akciji "Sat za Zemlju" tako što isključe svetlost i sve električne uređaje u svojoj kući bar na 60 minuta za očuvanje životne sredine .

Sat za Zemlju (Earth Hour) - međunarodni događaj koji organizira WWF ( Svjetski fond za prirodu) od 2008. godine. Od tada Sat za Zemlju se održava svake godine u poslednju subotu marta i poziva sve stanovnike svijeta da isključe svjetla i sve električne uređaje na sat vremena kako bi podsetili na probleme ekologije i klimatske promjene na planeti. Ovaj godišnji događaj do sada podržava više od 184 zemlje širom svijeta.

Pored toga, NVO "Green Home " organizira sve vrste događaja i dobrovoljne akcije sadnje drveća u različitim delovima Crne Gore, pod sloganom "Zasadi drvo". Mediteranske šume su najviše pogođene klimatskim promenama, a požari zbog suše su jedan od najčešćih efekata sa kojima se suočavamo svake godine. Sadnjom drveća, svaka osoba čini odgovoran korak za zaštitu urbane i prirodne vegetacije, čime stvara zdravu sredinu.

24. marta u 18:45, povodom međunarodnog Sata za Zemlju, na Trgu Republike u Podgorici će biti niz aktivnosti sa bogatim kulturnim programom. Pozivamo sve stanovnike i goste glavnog grada Crne Gore da nam se pridruže!
 

Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter


rs
Ostavi komentar

Kao i strana, podelite ga sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY