Besac fest

Bar
(pogledajte na mapi)
20.00
Cijena ulaznice: 3.50 €
Besac fest je multimedijalni festival koji se održava u prostoru tvrđave Besac na Virpazaru, od 02. septembra do 01. oktobra 2016. godine.

PROGRAM OTVARANJA: 
Petak, 02. septembar od 20 sati:
festival otvaraju kratki filmovi autora nove crnogorske kinematografije, koji su zavrijedili značajne nagrade na festivalima širom svijeta. To su „Umir krvi“ Senada Šahmanovića, „Biserna obala“ Dušana Kasalice i „Zakloni“ Ivana Salatića.
Iste večeri održaće se i koncert hrvatske grupe CHUI, savremenog jazz sastava koji uspješno kombinuje elemente klupske plesne muzike, elektronike, jazza i rock'n'rolla. 

Subota 03. septembar od 20 sati:
estival će ugostiti jednu od najznačajnijih spisateljica s područja bivše Jugoslavije – Dašu Drndić. Daša Drndić svoju profesionalnu karijeru razvijala je u Beogradu, Torontu, Rijeci, gdje je i predavala na Sveučilištu. Objavila je više romana, među kojima je roman “Sonnenschein” (2007) imao izrazit uspeh i na njemačkom i anglosaksonskom tržištu, gde je pod nazivom “Trieste” dobio više značajnih kritika i nagradu časopisa “Independent”. Razgovor sa Dašom Drndić vodiće Saša Ćirić, novinar iz Beograda i urednik KPZ Beton. 

U muzičkom programu nastupiće regionalne surf rock zvijezde iz Siska BAMBI MOLESTERS. Od 1995. do danas snimili su čitav niz albuma, i svirali na mnogim svjetskim pozornicama (više puta i kao predgrupa R.E.M.-u). Internacionalna karijera obilježena je i člancima i recenzijama albuma u poznatim časopisima kao što su "Q", "Uncut", "The Sunday Times", "Pitchfork", a njihove pjesme izvode se, između ostalog, i na američkim i britanskim radio stanicama.
Bambi Molesters jedan su od vodećih bendova iz novog talasa surf rock bendova u svijetu. Njihov zvuk često porede sa zvukom Ennia Morriconea, iako su oni za dvadeset godina karijere uspjeli da izgrade reputaciju kao jedan od najrafiniranijih i inovativnijih savremenih bendova u surf rocku.

Besac fest ima namjeru da kulturno i turistički promoviše prostor istoimene tvrđave iznad Virpazara, podignute od strane Turaka u 15. vijeku, ali i cijele regije oko Skadarskog jezera, koja ima izuzetan, no nedovoljno iskorišten kulturno-istorijski i turistički potencijal. 
Tvrđava Besac, istorijski kompleks na Skadarskom jezeru, ovog septembra postaće internacionalno mjesto susreta, umjetnosti, kreativnosti i stvaralaštva.

Program festivala sastoji se iz više segmenata – književnog, muzičkog, filmskog i arhitektonskog, kroz koncerte, radionice i tribine.
Detaljan program festivala uskoro na www.waytomonte.com

Besac fest – tvrđava Besac iznad Virpazara

Karte za petak i subotu po cijeni od 3.5 eura po večeri u pretprodaji od petka u Podgorici, u kafeu Štiglić, Njegoševa 30. U cijenu karte uračunat je i prevoz do tvrđave i nazad. 
Telefon za informacije: 068181931.

Fest se finansira iz programa Ministarstva turizma i održivog razvoja koji podržava manifestacije koja afirmišu kulturna dobra. Ostali pokrovitelji i prijatelji festivala su Ministarstvo kulture Crne Gore, Kulturni centar Bar, Opština Bar, Udruženje Krokodil i Boka art film festival.

Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter


rs
Ostavi komentar

Kao i strana, podelite ga sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY