Poetski teatar “Glasovi lavirinta”

Bijelo Polje
(pogledajte na mapi)
15.00
Poetski teatar “Glasovi lavirinta” Foruma mladih pisaca KIC-a “Budo Tomović” biće predstavljen 4. septembra na 46. Ratkovićevim večerima poezije, u okviru Programa za mlade pjesnike.

Četrnaest članova Foruma scenski izvodi autorsku poeziju, tematski i poetički različitu. Osjećajući iz različitih senzibiliteta duh ovog vremena, predstavljaju kolektivni glas jedne generacije. Lavirint u samom nazivu je metafora potrage ovih mladih ljudi, potrage za sobom, za smislom, za izražavanjem putem umjetnosti. Scenario je sastavljen izborom iz poezije: Đorđija Đukanovića, Irine Lakić, Ane Spahić, Nikole Ćorca, Alena Drpljanina, Anđele Matanović, Nataše Gudelj, Luke Boljevića, Milene Radević, Barbare Delać, Jelene Đurović, Alekse Đuričkovića, Marka Stanojkovskog i Jane Radičević.
Pored zaposlenih u KIC-u, realizaciju programa su pomogli: glumac Danilo Čelebić, kostimografkinja Vera Šoškić i reditelj Draško Đurović.

Nakon odličnog prijema ovog multimedijalnog projekta u Podgorici, Kotoru i Tivtu, predstavljanjem publici renomirane pjesničke manifestacije Ratkovićeve večeri poezije, Forum mladih pisaca KIC-a krunisaće njegova ovogodišnja izvođenja.

Podsjećamo da je u cilju stimulisanja mladih neafirmisanih pisaca, prvenstveno studentske i srednjoškolske populacije i njihovog stvaralaštva, Forum mladih pisaca osnovan na javni poziv KIC-a „Budo Tomović“ u februaru 2015. godine Od tada njih četrdesetak, u dogovorenim terminima održavaju sastanke u KIC-u na kojima čitaju svoju poeziju i prozu i otvoreni za produktivnu kritiku, diskutuju o svojim radovima. Njihov rad krunisan je prvim zbornikom poezije i proze „Raspoloženi za ptice“ koji je objavljen krajem prošle godine, a u pripremi je i drugo izdanje.

Dobro došli!

Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter


rs
Ostavi komentar

Kao i strana, podelite ga sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY