Vremenska doba u Crnoj Gori

 U Crnoj Gori se može odmarati tokom cijele godine, jer pored letnih turističkih mjesta u zemlji postoje i zimski ski centri. Ali koje doba u Crnoj Gori je najbolje za odmor? Sve naravno zavisi od cilja posjete. Neki dolaze zbog peščanih plaža, sunčanja i mora, dok drugi zbog čistog planinskog vazduha sa lekovitim slatkim mirisima eukaliptusa i borova, neki za jedinstvenim zdravstvenim procedurama, a neki zbog zimskih sportova - skijanja/snowboard i takodje na rafting. Kulturne atrakcije i istorijski spomenici, koji se nalaze u Crnoj Gori skoro na svakom koraku privlače dosta turista. Kao što ste verovatno već shvatili, svako od nas ima svoj najpovoljniji period.

Zima

 Najnepredvidija sezona u Crnoj Gori – zima. Na primorju, turisti tokom sunčanih dana, mogu šetati u tankim jaknama, medjutim kada noć počne da pada, postaje mnogo hladnije. Dok na severu može biti i do nekoliko metara snega.

 Pri tome u zimsko doba možete biti svedoci jedinstvenih prirodnih fenomena na primorju - jaki vetrovi i morskih oluja. Fotografima će se dopasti ovo vreme.
 Zimi su popularni zimski vidovi sporta, kao što su skijanje i snowbord-ing. U odmoralištama Kolašina i Žabljak možete se posvetite sportu i uživati u zimskoj Crnoj Gori. Obavezno proverite vreme pre nego što budete planirali svoje putovanje, jer svake godine sezona se otvara u različito vreme. Od sredine januara ili početkom februara i traje do kraja marta, a i priroda uvek postupa drugačije.

 Crnogorci dele ova dva odmarališta sa lakoćom, Kolašin je bolji zbog svoje infrastrukture, a Žabljak bogatiji svojom prirodom.
 Ako niste za zimski sport, možete posvetiti svoje vreme na putovanja Crnom Gorom i istražiti prirodnu lepotu. Odsutstvo velikih gužvi, kao i niske cene će doprineti toj lepoti. 

Proleće

 Crnogorsko proleće je nešto neobično. Dani postaju duži, sunce svetlije i vrelije. Ovo je najbolje doba ako želite da posetite ovu državu i divite se zelenom dobu, i cvetenju. Uronite u prolećne jarke boje Crne Gore.

 U proleće nema toliko velike gužve kao leti, zato ovde možete mirno uživati u pogledu na puste plaže Jadranskog mora. Stari Grad nema tolike gužve, niti turista u proleće, bilo da je to Herceg Novi, Kotor, Budva, Bar ili Ulcinj.
Večerati u restoranu na obali i uživali u zalasku sunca. Posetite sve turističke atrakcije – vožnju brodićem po Skadarskom jezeru, Žabljak i Crno Jezero.

 U martu još možete videti sneg na brdima, skijati, snowboarding ili organizovati šetnju po snežnoj šumi. Prespavati u planinskom hotelu i opustiti se uz čašu kuvanog vina.

 U maju sunce je još vrelije, većina turista već tada otvaraju sezonu kupanja. More osvežava, a nežno prolećno sunce garantuje vam isto tako nežnu preplanulu boju.

Leto

 Leto – prelepo vreme da se započne nešto novo. Velika količina Crnogorskih plaža. Potpuno su različite: peščane, kamenite, stjenovite, divlje i gradske. Ovde može skoro svako pronaći plažu koja će mu u potpunosti odgovarati. Posvetite svoj odmor obilasku različitih plaža Crne Gore.

 Letnja sezona u Crnoj Gori se otvara 15. juna i traje do 15. septembra. Baš u ovom periodu ima najviše turista. Obalni kafići i restorani su puni, na šetaljištu postoje prometne ulice. Leti Crna Gora oživi, otvaraju se obalni restorani, diskoteke, održavaju se različite manifestacije, najveći deo njih se održava u Budvi i Kotoru.

 Idealno doba za one koji su raspoloženi za aktivni odmor. Možete komforno da se bavite bilo kakvim sportom na vodi: raftingom po planinskim rekama, wakeboard-ingom, jedrenjem, ronjenjem, vožnjom skutera. Takođe možete pešačiti ili voziti se biciklom na pripremljenim stazama na planinama. Ovde isto dolaze radi base-skakanja i paraglajdinga. Takođe posetite sve znamenitosti Crne Gore u letnje doba.

 Takođe treba upozoriti da možete naići na povremene zastoje u saobraćaju, primetiti blagi rast cena u restoranima, čak i u prodavnicama, posebno u primorskim turističkim oblastima.

Jesen

 Blaženo miholjsko leto u Crnoj Gori je stvarno čarobno. Septembar, oktobar, novembar i deo decembra. Veliki deo turista odlaze, cene za smeštaj se smanjuju, a vreme postaje blago i prijatno, toplota dana počinje da bledi.
Naravno jesen može biti kišovita, ali u septembru i oktobru ljudi se kupaju na sunčanom vremenu, a preko dana još šetaju u letnjoj odeći. U večernjim satima postaje svežije.

 Ovo je divno doba kada su plaže poluprazne. Idealno vreme za posetiti Crnu Goru sa malom decom.

 Obalne diskoteke se zatvaraju, tako da uveče možete uživati u romantičnoj šetnji kraj mora, uz zvuke talasa.
U novembu se možete potpuno posvetiti poseti različitih manastira i udaljenim tačkama Crne Goge, uhvatiti šarenu jesen na planinskim jezerima. 
Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY