Zimska Crna GoraPrikazano 1-13 od 13 13 stavki.
Među turistima, smatra se da najbolji period za posjetu evropskih zemalja je leto. Međutim, ovo se ne odnosi na Crnu Goru, jer je ova zemlja zanimljiva i dobra za turiste u zimskom periodu. Tokom zime svi istorijske i arhitektonske znamenitosti ostaju na svom mjestu, ali cijena ulaza je dosta niže, smanjuje se broj turista, a klima je veoma blaga. Pored toga, na planinama je mnogo snega, što sigurno odgovara ljubiteljima skijanja.

Maksimalno nepredvidljiv period u Crnoj Gori je zima. Na obali, turisti mogu biti u tankim jaknama, a na planinama na severu može biti nekoliko metara snega. I uprkos činjenici da je većina gostiju vole Crnu Goru tokom leta, zemlja "ima interesantnu ponudu" i tokom zime. Zbog svog jedinstvenog krajolika, turistima tokom zime nikada neće biti dosadno.

Tokom zimskoj sezoni vi možete postati svedokom jedinstvenih prirodnih pojava na obali. Jaki vjetrovi, olujno vrijeme na moru. Ljubiteljima jedinstvenih fotografija ovo će definitivno dopasti. U planinskim i kontinentalnim dijelovima zemlje Crna Gora će se potpuno otvoriti sa druge strane, veličanstvene planine osvajaju svojom lepotom i nude veliki izbor bilo kakvih zimskih sportova, od kojih su posebno popularna skijanje i snowboard. Na odmaralištima Kolašina i Žabljaka možete se baviti ovim sportovima, a nakon  toka uživati u povoljnim spa tretmanima ili bazenu u hotelima.

Lifehack: Obavezno provjerite vrijeme prije nego što planirate putovanje, jer je svaka godina drugačija, obično ski sezona otvara se od sredine decembra do početka januara i traje do kraja marta. Ali priroda može odlučiti drugačije.

Crna Gora zimi daje svojim gostima neverovatne pejzaže. Snježne planine, guste jelke, a na njihovoj pozadini su razbacane male kuće - svako ko dolazi ovde, oseća se kao da je u bajkovitoj zemlji.

Zimi, temperatura u Crnoj Gori skoro nikada ne padne ispod -10 ° C Tipično, ona varira od -7 ° C do +5 ° C. Tokom sunčanog dana temperatura može biti do +12 ° C; sneg ovde - veoma uobičajena stvar u zimskim mesecima, kiša retko pada u planinskim oblastima, što je sasvim suprotno od situacije na obali. U principu, vreme će se dopasti stanovnicima Centralne Evrope, a pogotovo ruskim državljaninama,koji su navikli na zimu - čak i jaču.

Sneg na planinama se ne topi skoro 6 meseci u godini, pa skijanje je dostupno duži period. Veliki sneg za ovo područje - je izuzetno retko i nema brige o jakim vetrovima.

Ski odmor zimi u Crnoj Gori.

Vazduh u planinama Crne Gore zimi neverovatno čist i svež, što je bukvalno "se čuje" kristalno jasno. Malo je verovatno da ćete pronaći ekološki povoljnije mjesto za odmor.

Najpopularnije među skijašama je ski centar Žabljak (Durmitor), 150 km severno od Podgorice i ski centar u Kolašinu, koji se nalazi u centralnom dijelu Crne Gore.

Žabljak - jedno od najlepših mesta na planeti sa iznenađujućom kombinacijom ravnica i planina, pećina i jezera, šuma i livada. Durmitor je Nacionalni park Crne Gore. Njeno područje se nalazi na 1100 m i na 1700 m nadmorske visine. Visina najvišeg vrha Bobotov Kuk je 2,5 km. Od decembra do aprila, dubina snega dostiže 1,2 m. U Durmitoru ima staze, kako za početnike tako i za one koji imaju iskustvo. Svaka staza ima savremenu opremu. Do planinskih vrhova ima nekoliko ski liftova koji su povezani sa centrom odmarališta - Žabljakom - autobuskim prevozom.

Crnogorci lako dele Žabljak i Kolašin, i smatraju da Kolašin ima bolju infrastrukturu, čak i jedan inspirisani nemački novinar nazvao ovaj grad "Netaknuta Švajcarska"; i Žabljak se smatra bogatijim u prirodi. Bez obzira na lokalni standardi, oba grada kombinuju udobnost, neverovatne pejzaže, gostoprimstvo i, naravno, širok spektar zimskih aktivnosti.

Čak i ako niste ljubitelji zimskih sportova, ovde vi takođe možete posvetiti svoje slobodno vrijeme putovanju kroz Crnu Goru i proučavanju prirode. Manji broj turista i  niske cene će sigurno ići u vašu korist. Romantična planinska jezera neće ostaviti ravnodušne poznavaoce lepote. A ako vi, na primer, preferirate ribolov, onda planinske reke Žabljaka pružaju vam bogat izbor pastrmke.

Lifehack: posjetiti Crnu Goru tokom zime je prilično profitabilnije, jer su cijene avionskih karata i smještaja  30% -40% jeftinije nego tokom ljeta.

Izleti tokom zime u Crnoj Gori.

Idealni odmor u Crnoj Gori u zimskom periodu smatra se kombinacija skijanja sa izletima. Poći na samostalni ili grupni izlet je mnogo lakše kad nema iscrpljujuće vručine i velikog broja turista.

U Crnoj Gori tokom zime su dostupni za posjetu svi najpoznatiji gradovi:
  • Podgorica je glavni grad zemlje u kojoj su postavljeni spomenici Vladimiru Visotskom i Aleksandru Puškinu;
  • Budva je glavni turistički centar Crne Gore, smješten u centralnom dijelu Jadranske obale;
  • Kotor - jedinstveni drevni grad i neverovatan u svojoj lepoti Bokokotorski zaliv;
  • Tivat  i Porto Montenegro - neverovatno miran i udoban grad, koji se nalazi na skoro ravnoj površine, idealan za porodice sa malom decom;
  • Cetinje - grad-muzej sa istorijskim znamenitostima i mauzolejem Petra Negoša;
  • Herceg Novi - popularan grad koji je praktično se ne menja od kraja sezona  - i zimi i ljeti grad je pun meštana i turista, zbog svoje lokacije; sa planine na kojoj se nalazi crkva Sv. Ilije, pruza se prelep pogled na panoramu velikog dela Crne Gore i susedne Hrvatske.
Uživati u zimskoj Crnoj Gori možete i na jugoistoku zemlje, gde ćete osetiti, pa čak i videti istoriju  u jednoj od glavnih atrakcija, istorijskog i kulturnog glavnog grada u zemlji, gradu-muzeju - Cetinje. Ovde su Narodni muzej, kneževe i kraljevske palate, Državni fakulteti Univerziteta Crne Gore, zgrade XVIII - početka XX vijeka, pravoslavne crkve, katolička crkva Antoniia Paduanskog i čuveni Cetinjski manastir, Gradska biblioteka i čitaonica Njegoša, i mnoge druge kulturne vrednosti.

Kad je lepo vrijeme, obavezno posetite parkove, na Cetinju ima dva, sa ukupnom površinom od 7 hektara. Parkovi se nalaze  na obe strane poznate ulice Njegoša. Park Njegoša (koji je ranije bio poznat kao Dvorski park) kreiran je u francuskom stilu, a park Trinaestog jula (koji je nosio naziv Voroški ili Gradski park) je u engleskom stilu. Oba parkova 1968. godine pripisana su očuvanim objektima prirode. Nakon uživanja u glavnom gradu, možete nastaviti svoje putovanje  u selo Njeguši, gde je nekada živeo veliki autor mnogih pesama i, naravno, omiljeni vladar svih Crnogoraca - Petar II Petrović Njegoš.

Kad je sunčano vreme, možete otići na obalu,prešetati mirnim bez turista ulicama "starih" primorskim gradovima ili popiti kafu ili kuvano vino u restoranu sa terasom sa pogledom na more i udahnuti svež morski vazduh.

Bez obzira na vrstu zimskog odmora koje ste izabrali, možete biti sigurni da nećete biti razočarani. Mirna i lagana atmosfera ovih mesta pomaže da vidite više, osetite i razumete duboko. Takvo putovanje ostaviće najsvetlije i prijatnije uspomene.

Nadamo se da smo promenili mišljenje o crnogorskom zimskom odmoru i vi ćete posetiti zemlju u ova doba, ako ste jedan od onih turista koji su uvereni da u Crnoj Gori tokom zime apsolutno nema šta da se radi.
 
Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY