Koliko u Crnoj Gori živi MILIONERA?

Way to Montenegro
07.11.2016 22:45 8050 0 0
 Građani i kompanije na štednim knjižicama imaju skoro tri milijarde eura: Koliko u Crnoj Gori živi MILIONERA? Na kraju trećeg kvartala tekuće godine, ukupna štednja fizičkih lica iznosi 1,5 milijardi eura, odnosno 52 odsto, dok depoziti pravnih lica iznose 1,4 milijarde eura, što predstavlja 48 odsto ukupnih depozita u sistemu. Ukupno, građani Crne Gore i kompanije na štednim knjižicama neke od 15 banaka koje posluju u našoj državi, imaju skoro tri milijarde eura.

 Najveći depozit pravnog lica u sistemu položen kod jedne banke iznosi 48,1 milion eura", kazali su u Centralnoj banci.
 U Crnoj Gori, prema posljednjim podacima Centralne banke (CBCG), živi 47 milionera, dok 206 kompanija koje posluju u našoj državi imaju depozite, odnosno štednju, veću od milion eura, pišu Dnevne novine.

 I države regiona mogu se pohvaliti sa brojem milionera. Hrvatska ima 22.000 milionera, koji na svojim štednim računima u bankama drže čak 56,3 milijarde kuna (7,35 milijardi eura). U Bosni i Hercegovini, prema posljednjim podacima, oko 600 građana su milioneri

 Najveća stopa rasta milionera u svijetu je prošle godine zabilježena u Aziji, izuzev Japana, gdje je populacija milionera porasla za 17 odsto, na 3,6 miliona. Za Azijom, slijedi zapadna Evropa, uz skok od 11 odsto, na 3,9 miliona, dok je populacija milionera u Latinskoj Americi porasla za sedam odsto, na 400.000.
 Sjedninjene Američke Države i dalje imaju daleko najveći broj milionera od osam miliona, dok u Kini živi 2,1 milion milionera, a u Japanu 1,1 milion.

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY