Iz Montefarma poručili: "Državne apoteke su dobro snadbjevene, nema nestašice ljekova"

Way to Montenegro
13.11.2016 16:43 10366 0 0
 Državne apoteke su dobro snabdjevene, te je priča o nestašici ljekova prošlost, poručuju iz Zdravstvene ustanove Apoteke Crne Gore “Montefarm", pišu DN.

 "Trenutno nema nestašica ljekova, snabdijevanje je uredno i kontinuirano. Veoma rijetko se dese sporadične i kratkotrajne nestašice", saopštili su Dnevnim novinama iz Montefarma. Sporedične i kratkotrajne nestašice, kako su pojasnili, odnose se na ljekove kojih nema u trenutku kada ih građane traže, ali stignu najkasnije za dva dana, što se ne može smatrati problemom. "Tako da ne možemo izdvojiti deficit bilo kojeg lijeka", obrazlažu iz Montefarma.
Iz ove ustanove navode da je za oralne ljekove za prvih osam mjeseci predviđeno 10,66 miliona eura, što je za pet miliona manje nego što je bilo za ovu godinu. Za preostala četiri mjeseca sredstva će blagovremeno biti obezbijeđena. Vrijednost za ampulirane ljekove je 19 miliona eura. Što se tiče medicinskih sredstava predviđena je približno ista količina kao i za 2016. godinu, koja je prilagođena potrebama javnih zdravstvenih ustanova, ističu iz Montefarma. U tu svrhu određeno je 1,64 miliona eura.

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY