Crnogorsko Ministarstvo saobraćaja najavilo novi Zakon o drumskom saobraćaju

Way to Montenegro
13.12.2016 12:06 7902 0 0
 Novim zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju biće uređena i oblast takozvanog šatl prevoza, to jest prevoza koji se obavlja na relaciji Aerodrom - hotel.

 Divljanju budvanskih taksista mora se stati na put. Toga su svjesni u Ministarstvu saobraćaja, pa najavljuju promjene u toj oblasti, koje bi trebalo da donese novi zakon o prevozu u drumskom saobraćaju.

 "Svaki cjenovnik i svaka promjena cjenovnika, pored dosadašnje ovjere od strane prevoznika, mora biti ovjerena od organa koji je izdao licencu. Ovo je način da onemogućimo prevoznike da u toku prevoza u toku dana mijenjaju cijenu u zavisnosti od toga da li je putnik stranac ili ne, što smo imali slučajeva u prethodnom periodu u toku turističke sezone", kazao je Dalibor Milošević iz Ministarstva saobraćaja

 Licence za taksiste izdavaće lokalne uprave, koje će u potpunosti uređivati taksi prevoz kroz donošenje podzakonskih akata i kasnije kontrole opštinske inspekcije.
"Lokalnoj samoupravi smo dali pravni osnov za određivanje maksimalnog broja vozila za obavljanje auto taksi prevoza, za utvrđivanje minimalnih i maksimalnih cijena u okviru auto taksi tarife i za određivanje minimalnog broja vozila koja će biti prilagođena za lica sa invaliditetom", rekao je Milošević. Iz Ministarstva saobraćaja napominju da bi za građane taksi prevoz trebalo da bude luksuz, pa se zato planira izrada studije koja će se baviti unaprjeđenjem javnog prevoza putnika.

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY