Pljevljaci dobili najviše nagrada na konkursu "Sva čuda Crne Gore"

Way to Montenegro
15.12.2016 12:32 9761 0 0
 Dodjelom nagrada i priznanja u hotelu "Hilton", završen je ovogodišnji projekat "Sva čuda Crne Gore".

 Konkurs "Sva čuda Crne Gore" pobudio je veliko interesovanje, što potvrđuje 255 prispjelih aplikacija.
 Žiri je radio u sastavu: Živko Andrijašević, Radoje Cerović, Rade Ljumović, Marko Petričević, Jelena Tomašević, Aleksandra Vuković, Nemanja Čavlović, Tanja Vujović, Igor Rakočević, Abaz Dizdarević i Marko Camaj.

 Večinu nagrada dobili su projekti koje su poslali naši sugrađani ili institucije.

 U kategoriji "A" koja se odnosila na predloge za uvrštenje određenog lokaliteta na listu "Sva čuda Crne Gore", sa obrazloženjem turističke atraktivnosti, bez obzira da li je ona zasnovana na prirodnim ljepotama, istorijsko-geografskim faktima, zanimljivim pričama i/ili legendama i dr. odnosno na njihov otkup nagrade su dobili: Ratko Pejović sa projektom "Srednjevjekovni grad Koznik", i J.U. "Zavičajni muzej Pljevlja" sa projektima "16-vjekovni šadrvan i ćilim Husein-pašine džamije", "Biblioteka Manastira Sv. Trojice" i "Prva pivara u Crnoj Gori (1882.) i Asim Kuhinja sa projektom "Legenda o izgradnji Husein-pašine džamije.

 U kategoriji "B" koja je podrazumijevala konkretizaciju ideja turističkog oplemenjivanja novih lokaliteta, kako bi se unaprijedila njihova privlačnost nagradu su dobili: Vaso Knežević sa projektima: "Uređenje i valorizacija vidikovca iznad Otilovićkog jezera" i "Osvjetlimo Most na Đurđevića Tari" i Asim Kuhinja sa projektima: "Kulturna znamenitost – Svetilište boga Mitre – Žugića Luka", Pirlitor – grad Vojvode Momčila" i "Legenda o tarskim triftarima".

 Kategorija "C" odnosila se na biznis-inicijative, odnosno spremnost aplikanta da ih, uz subvencije i druge forme institucionalne podrške, realizuju i tako konkretizuju povećanje turističke atraktivnosti određene lokacije. Nagrada je pripala Asimu Kuhinji za projekat "Ljubišnja – legenda i mogućnost razvoja turizma"

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY