Pravoslavne Nove godine na Trgu nezavisnosti u Podgorici

Way to Montenegro
12.01.2017 14:07 10033 0 0
 DF organizuje doček pravoslavne Nove godine na Trgu nezavisnosti u Podgorici  Dio članica Fronta je i prošle godine organizovao proslavu na trgu, ali je tadašnje okupljanje najavljeno i kao skup protiv članstva Crne Gore u NATO. Članice Demokratskog fronta (DF) organizovaće doček pravoslavne Nove godine 13. januara na Trgu Nezavisnosti u Podgorici. Kako je "Vijestima" rečeno u DF-u, članice tog političkog saveza organizovaće na glavnom gradskom trgu koncert, a na proslavi će nastupati trubački orkestar Dejana Jevđića, kao i estradne zvijezde Marina Visković i Marko Bulat.

 Koncert će u ponoć biti završen vatrometom, nakon čega će sveštenici i funkcioneri Fronta pozvati građane na litiju do hrama Hristovog Vaskresenja gdje će mitropolit SPC Amfilohije služiti moleban. 

 Pravoslavna Nova godina se u Podgorici organizovano dočekuje od 1998. godine. Crkvena opština je uvijek bila organizator proslave, a u organizaciji su učestvovale i Socijalistička narodna partija i Srpska narodna stranka. Najveća proslava održana je 2001. godine.

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY