Bulevar će povezivati Podgoricu i Danilovgrad

Way to Montenegro
17.01.2017 18:05 10166 0 0
 Prema rečima predsjednika opštine Danilovograda, Branislava Đuranovića, u prethodnom periodu u Danilovgradu je otvoreno više od 2.500 novih radnih mjesta, a stopa nezaposlenosti je ispod državnog prosjeka.
 Kako ističe, ostvarili su sve što su obećali, a možda čak i više. Prema njegovim riječima, plan je da u skorijoj budućnosti Danilovgrad i Podgoricu povežu bulevarom. Opština Danilovgrad najviše novca izdvaja za osnovnu infrastrukturu, kao što su putevi, vodosnabdijevanje i elektro mreža.

Putevi

 Kada je putna mreža u pitanju, 2016. godine slojem novog asfalta presvučeno je oko 20.000 m2 puteva. Utrošeno je više od 750 tona asfaltne mase za sanaciju saobraćajnica. Za ove investicije utrošeno je oko 150.000 eura. Završena je nova dionica puta Sige Luke, vrijednosti oko 80.000 eura, a izvode se radovi na alternativnoj saobraćajnici Ljutotuk Bjelova Kruščica Stankovići. Urađeni su projekti podvožnjaka Spuž i Pažići. Radi se i projekat paralelne saobraćajnice od pružnog prelaza Sekulići do postojećeg pružnog prelaza Ždrebaonik

Plan je da u skorijoj budućnosti Danilovgrad i Podgoricu povežu bulevarom

 U toku je izrada projekta rekonstrukcije magistralnog puta od Danilovgrada do Podgorice, koji će u skorijem periodu biti povezani bulevarom i omogućiti bolju i sigurniju povezanost. Radi se i projekat rekonstrukcije starog puta dionice od KPD-oma do Vranjskih njiva, kao i projekat puta Brestice Pričelje.

Vodosnadbijevanje

 Velika pažnja tokom godine je posvećena i sanaciji postojeće vodovodne mreže. Unaprijeđeno je vodosnabdijevanje u Vražegrmcima, Veljem brdu, Kopitu Petrovića, Glavici, Grliću, Lukama i mnogim drugim mjestima u Danilovgradu.

Elektro mreža

 U dijelu elektro mreže realizovane su značajne investicije u visokonaponsku i niskonaponsku mrežu. Rekonstruisana je i niskonaponska mreža na većem dijelu teritorije opštine Danilovgrad. Ugrađeno je oko 300 betonskih stubova i 12 kilometara samonosivog kabla.

Uređenje grada

 On ističe da se razvijala i gradska infrastruktura, te da su pri kraju radovi na uređenju desne obale Zete, vrijednosti 359.000 eura što, uz već rekonstruisana dva gradska trga i izgrađen parking kod autobuske stanice.
 U toku su radovi na rekonstrukciji sprata Centra za kulturu vrijednosti 220.000 eura. Takođe, restauriran je spomenik na Lazinama u šta je uloženo 30.000 eura. Stavljen je u funkciju Dnevni boravak za stare u Spužu, izgrađen objekat Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama (190.000 eura) i adaptiran je i opremljen prostor Gradskog vešeraja (63.000 eura).

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY