U Golubovcima počela gradnja Srednje stručne škole

Way to Montenegro
21.01.2017 19:25 8821 0 0
 Ministar prosvjete dr Damir Šehović, gradonačelnik Glavnog grada – Podgorica Slavoljub Stijepović i predsjednik Gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić danas su svečano položili kamen temeljac za novu Srednju stručnu školu u Golubovcima.

 "Zvanično je otpočela gradnja novog školskog objekta vrijednosti preko 4,5 miliona eura, čiji se završetak očekuje za nešto više od 14 mjeseci. Objekat će biti ukupne bruto površine 5.478,86 m2. Škola je predviđena za 750 učenika, a imaće i fiskulturnu salu sa 480 mjesta u gledalištu", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

 Predsjednik gradske opštine Golubovci Dušan Radonjić, kazao je Vlada Crne Gore, uprava Glavnog grada i sama gradska opština Golubovci, prepoznali obrazovanje kao jedan od segmenata u koji treba ulagati.
 "Tako ćemo sada dobiti reprezentativnu ustanovu koja će biti među najkvalitetnijim u državi. Ključna stvar vezana za ovaj projekat je stvaranje novih kadrova. Takođe, školu u budućnosti namjeravamo da transformišemo u regionalni centar za obuku odraslih u poljoprivredi", kazao je on.

 Gradonačelnik Podgorice je istakao da je danas počela realizacija jednog veoma važnog projekta, naglasivši da je ovakva obrazovna institucija bila neophodna u Golubovcima.
Tokom priprema za realizaciju ovog važnog projekta, kako su saopštili iz Ministarstva prosvjete, urađen je Elaborat o opravdanosti osnivanja srednje stručne škole, kada je izvršeno anketiranje učenika osnovnih škola u Zeti. Ankete su pokazale da bi se 80% učenika opredijelilo da pohađa srednju školu u Golubovcima. Nakon realizacije planskih pretpostavki donošenjem Urbanističkog projekta "Srednja škola Golubovci", te izradom dokumentacije, izdavanjem dozvole i izborom izvođača radova, stvoreni su uslovi za početak gradnje.

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY