Zaigrana pedala u četiri grada

Way to Montenegro
28.03.2017 16:08 7812 0 0
 U susret Svjetskom danu svjesnosti o autizmu, koji se obilježava 2. aprila, u Crnoj Gori će, tokom naredne sedmice, biti organizovana akcija "Zaigrana pedala".

 Zaigrana pedala je projekat Udruge Oblačić iz Hrvatske, kojoj će podršku u organizaciji događaja u Crnoj Gori pružiti Fondacija "Ognjen Rakočević", Triatlon savez Crne Gore, Ministarstvo prosvjete, Udruženje Roditelji, Asocijacija za demokratski prosperitet ZID I Multisport akademija Mayer.

 Akcija, kako je saopšteno, ima za cilj podizanje svjesti o poremećajima iz autističnog spektra i pružanje savjeta i podrške roditeljima djece koja imaju autizam.
Akciju su do sada podržali i Turistička organizacija Kotora, Hotel Franza u Baru, Gradska kafana u Herceg Novom, Tempo iz Podgorice, KIC "Budo Tomović", a svi oni će obezbijediti svoje usluge i servise za dolazak Maje Bonačić, njen smještaj i održavanje predavanja.

 Bonačić će doći u Crnu Goru biciklom iz Hrvatske, a zatim u toku pet dana održati dvosatna edukativna predavanja o autizmu u Herceg Novom, Budvi, Baru i u Podgorici, gdje će biti upriličen i humanitarni događaj Triatlon saveza Crne Gore i Multispor akademije Mayer u cilju prikupljanja sredstava za Fondaciju "Ognjen Rakočević".

 Naime, u Podgorici će na više lokacija, u petak 31. marta, u različitim terminima biti održane triatlon aktivnosti (vožnja bicikla, plivanje, trčanje), ali i prikupljana sredstva za Fondaciju i organizovano savjetovanje roditelja sa psiholozima o autizmu.

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY