Vukota Kažić najbolji crnogorski barmen

Way to Montenegro
25.04.2017 23:12 8493 0 0
 Vukota Kažić najbolji je crnogorski barmen u 2017. godini i on će  predstavljati Crnu Goru na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu barmena koje će u oktobru biti održano u Kopenhagenu.

 Kažić je osvojio prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju barmena - XV Trofej Montenegro 2017, kreativnim sastojcima koktela pod nazivom Pep's 06.
Nakon svečane dodjele pehara u budvanskom hotelu Slovenska plaža, on je otkrio od čega se pravi koktel koji mu je donio titulu najbopljeg barmena.

 U sastav ovog koktela ulaze svjetski poznati napici: Finlandia vodka, Monin creme de cassis, ali mu sasvim neobičnu notu daje domaći pep's sirup kojeg čine voda, šećer, kopriva, malina, anis, kadamom, klinčići, džem od šljiva, pivolada, kora od pomorandže, limun, vanila, zeleni biber...Tome sam dodao ananas đus i sok od limete. Sve skupa, bila je dobitna kombinacija koja je donijela prvo mjesto.

 Drugo mjesto u kategoriji domaćih takmičara pripalo je Veselinu Čabarkapi, zaposlenom u hotelu "Queen of Motenegro", dok je treće mjesto po mišljenju međunarodnih sudija zavrijedio Stefan Tatar, barmen podgoričkog Hard Rock caffe-a.

 U okviru XV Trofeja Montenegro održan je II Kimbo kup barista. Prvo mjesto osvojio je Vukota Kažić, drugi je bio Veselin Čabarkapa, dok je treće mjesto pripalo Danilu Trifunoviću iz Srbije.

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY