Očekuje se dobra predstojeća letnja sezona u hotelima u Herceg-Novom

Way to Montenegro
05.05.2017 14:21 8875 0 0
 Herceg Novi, nakon mnogo godina, liječi hroničnu boljku, nedostatak hotela. Posljednje dvije-tri godine izgrađeno je nekoliko manjih, ali se grade i veliki hoteli i rizorti, što je ulaganje od nekoliko stotina miliona eura.
 Uskoro će biti otvoren jedan hotel u Meljinama, a u tom mjestu u toku je i gradnja luksuznog kompleksa Lazure Marina&Hotel. Zatim u Kumboru niče najveće turističko naselje u Evropi-Portonovi, u Bijeloj na lokalitetu Žager pri kraju je gradnja luksuznog hotelskog zdanja… Prve goste oni će dobiti iduće godine.

Sezona od sedam mjeseci u Parku i Delfinu

 Za bijelske hotele Park i Delfin, kojima gazduje kompanija Carine, sezona je počela 1. odnosno 4. aprila i trajaće do kraja oktobra. Očekuju između 10 i 12 hiljada gostiju, koji bi trebalo da ostvare oko 100 hiljada noćenja, što je 20 do 30 odsto više u odnosu na 2016. godinu. U hotelu Park biće smješteni Njemci, Italijani, Englezi i dio Izraelaca, dok će u hotelu Delfin biti uglavnom Francuzi i dio Njemaca. Cjenovnici za ovu sezonu biće neznatno korigovani, budući da je sanacionim radovima podignut nivo usluge u oba objekta.
 Hoteli rade na bazi all inclusive-a, tako da je prosječna cijena u periodu od 1. aprila do sredine novembra za hotel Park između 55 i 60 eura, a u Delfinu je niža za desetak eura.

Institut Igalo od 4. maja otvara i staro zdanje.

 U Institutu Dr Simo Milošević, u novoj fazi, boravi oko 500 gostiju, odnosno, 142 Norvežanina, 130 Holanđana, a tu je i 20 Šveđana, kao i 150 osiguranika Fonda zdravstva Crne Gore, te 50 individualnih gostiju
 Otvaranje prve faze Instituta planirano je za 4. maj. Najbrojniji gosti ovog dijela biće korisnici crnogorskog Fonda zdravstva, zatim ostali sa prostora BiH, Srbije i Republike Srpske.

Hotel Palmon Bay 

 Trenutna iskorišćenost kapaciteta hotela je preko 50 odsto. Najviše gostiju je iz Velike Britanije, Izraela i Srbije.
Gosti koji će ovog ljeta boraviti u hotelu Palmon Bay u najvećem broju doći će iz Rusije i zapadnoevropskih zemalja, posebno iz Belgije, Holandije i Njemačke, a u podjednakoj mjeri biće zastupljene pojedinačne i grupne posjete.
 Cijene boravka u ovom hotelskom kompleksu kreću se od 50 do 150 eura po osobi za noćenje sa doručkom, a u cijenu su uračunati i korišćenje spa centra i plaže.

Hunguest hotels 

 U kompleksu Hunguest hotels na Toploj trenutno boravi 100 gostiju iz Holandije i Srbije, a bile su već i posjete grupa iz Tajvana i Finske, kao i jedan internacionalni skup sa oko 70 učesnika.
 Kompleks ima kako individualne tako i rezervacije za grupe. Na tržištu je Srbije, Mađarske, Finske, Slovenije, Švedske, kao i u zemljama dalekog istoka – Tajvan, Koreja i Kina.

Lighthouse otvoren cijele godine

 U hotelu Lighthouse u Igalu trenutna posjeta je oko 250 gostiju iz Italije, Slovenije, BiH, Hrvatske, Mađarske, Makedonije, kao i dvije veće grupe gostiju iz Srbije i oko 50 domaćih gostiju. U ovom hotelskom zdanju najveći broj gostiju u toku sezone dolazi iz Ruske federacije, kao i iz Srbije, BiH i Crne Gore. 
 Hotel Lighthouse nudi usluge: od noćenja sa doručkom, do punog pansiona, a cijene se kreću od 26 do 55 eura po osobi dnevno, u zavisnosti od perioda sezone, vrste smjestaja i usluge.

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY