Dobra posjećenost u Nacionalnim parkovima Crne Gore

Way to Montenegro
11.05.2017 11:04 7606 0 0
 Nacionalni parkovi Crne Gore su već otvorili svoje kapije u susret ljetnjoj turističkoj sezoni i pozivaju sve zainteresovane da posjete Durmitor, Biogradsku goru, Lovćen, Skadarsko jezero i Prokletije.

 U cilju promocije zaštićenih prirodnih područja, NPCG su u proteklom periodu, unaprijedili i učvrstili saradnju sa NTO CG, učestvovali na tri najznačajnija turistička sajma u Njemačkoj i organizovali niz promotivno-edukativnih aktivnosti u cilju povećanja vidljivosti i razumjevanja značaja zaštićenih područja.

 Od 1. januara do 3. maja 2017. godine, Parkove je posjetilo, na ukupnom nivou 18.370 posjetilaca, što predstavlja povećanje od 32% u odnosu na prošlu godinu. Najveće povećanje ostvario je NP Lovćen (45%) i NP Durmitor (30%), te Biogradska gora (17%) i NP Skadarsko jezero (16%).

 Krstarenje Skadarskom jezerom i upoznavanje sa bogatim biljnim i životinjskim svijetom uz obilazak Centara za posjetioce je i ove godine interesantno brojnim ljubiteljima najvećeg slatkovodnog jezera na Balkanu.

 Sezona raftinga na rijeci Tari zvanično je otvorena već od 23. marta spustom dvojice turista iz Njemačke, dok je sezona sportskog ribolova na Crnom jezeru počela 30. aprila.
 Zahvaljujući očuvanoj prirodi i raznovrsnoj turističkoj ponudi broj posjetilaca se povećava iz godine u godinu. Podsjećamo da je prošle godine Parkove je posjetilo više od 320.000 posjetilaca što predstavlja povećanje od 4% na ukupnom nivou u odnosu na 2015. godinu. Imajući u vidu sve veću zainteresovanost turista za aktivan odmor i boravak u zaštićenim prirodnim područjima, očekujemo da će se trend povećanja posjetilaca nastaviti i tokom ove ljetnje turističke sezone.

 U cilju bezbjednog boravka u prirodi u Nacionalnim parkovima Crne Gore apelujemo na sve posjetioce da se pridržavaju unutrašnjeg reda u Parkovima, da čuvaju prirodne, kulturne i ljudskim radom stvorene vrijednosti, ne udaljavaju se sa staza, ne ugrožavaju živi svijet ili na bilo koji drugi način narušavaju zaštićena područja.

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY