PLJEVALJSKI SIR - crnogorski zaštićeni proizvod

Way to Montenegro
22.05.2017 21:00 7977 1 0
Danas je u Pljevljima saopštena još jedna dobra vijest za crnogorsku poljoprivredu. Pljevaljski sir zaštićen je oznakom porijekla. Crna Gora je time dobila drugi zaštićeni proizvod, nakon što je prije nepunih pola godine zaštitu dobio Njeguški pršut, saopšteno je iz Ministarsva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Tim povodom, ministar poljoprivrede Milutin Simović se susreo sa članovima Udruženja proizvođača "Pljevaljski sir" i čestitao im na ovom značajnom uspjehu.
"U odnosu na ono po čemu je do sada bio prepoznatljiv pljevaljski sir, a to je kvalitet, specifičnost, autohtonost i bezbjednost, taj proizvod dobija dodatu vrijednost koja će na tržištu, siguran sam, biti posebno vrednovana. Siguran sam da će zaštita pljevaljskog sira obezbijediiti novu i bolju tržinu vrijednost ovog proizvoda i donijeti dobro svim vrijednim domaćinima koji se bave ovom proizvodnjom", kazao je ministar.

U tom pravcu, je kako dodaju iz ministarstva, na kraju današnje posjete Pljevljima ministar Simović, sa saradnicima, sastao se sa predstavnicima Unije stočara sjevera, i razgovarao o mogućnostima za unapređenje uslova za razvoj stočarske proizvodnje i postizanje veće konkuretnosti tog sektora. Sličan dijalog i kontinuirana komunikacija, sa nivoa Ministarstva i Vlade, nastavlja se i u sektoru šumarstva.

"Na sastanku u Upravi za šume, kojem su prisustvovali šefovi svih područnih jedinica u Crnoj Gori, razmotrene su započete aktivnosti zasnovane na novoj politici korišćenja šumskih resursa, kontrole izvoza drvnih sortimenata, stvaranja uslova za dostupnost drvne mase za male drvoprerađivače u cilju razvoja drvne industrije i zaštite šumskog bogatstva.
 

+1 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY