Rusi dominiraju u špicu sezone

Way to Montenegro
08.06.2017 14:04 7959 0 0
Budva je spremna za glavnu sezonu, kako primorje tako i zaleđe, a prema informacijama koje dobijamo od predstavnika turističke privrede, očekuje nas još jedna uspješna godina, kaže vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Budve Mladen Franović.

"Sada na budvanskoj rivijeri boravi 25 odsto više turista nego u istom periodu prošle godine. Najviše gostiju ima iz Rusije, zatim iz Srbije i Bosne Hercegovine, Ukrajine, Albanije, Turske, Francuske, Velike Britanije, Kine, a pristigli su gosti i iz Austrije, Njemačke, Poljske, Belgije i Švedske. Rano je prognozirati u brojkama kakva će posjeta biti, ali kada su tržišta u pitanju očekujemo da će ponovo prednjačiti Rusija i zemlje regiona, a u periodu nakom špica, zemlje Zapadne Evrope", kaže Franović.

Kada je o komunalnom redu riječ, on smatra da većih problema ne bi trebalo da bude.
Nedostatak parking mjesta problem je koji Budvu tišti tokom ljetnje sezone. Franović kaže kako ga ima svaka dobro posjećena destinacija, ali očekuje da će ove godine biti slabije izražen.

Parking servis raspolaže sa 1.600 parking mjesta, a dnevne cijene se kreću od 0,5 do 1,50 eura na sat, u zavisnosti od zone, u periodu od 1. maja do 1. oktobra. U večernjim časovima iznose od 0,80 do dva eura.

"Boravišna taksa iznosi euro. Prošle godine, po tom osnovu Budva je prihodovala više od 2.200.000 eura, a ove godine, sa intenzivnom kontrolom plaćanja boravišne takse i rastom broja noćenja, očekujemo povećanje", rekao je Mladen Franović.

"U predsezoni cijene u privatnom smještaju kreću se od 10 do 15 eura po osobi dnevno, dok su cijene u vrijem glavne turističke sezone od 18 do 44 eura dnevno po osobi.Što se tiče hotela na budvanskoj rivijeri,noćenje u hotelu sa tri zvijezdice je od 29 do 36 eura u predsezoni odnosno od 39 do 69 eura u sezoni. U hotelima sa četiri i četiri plus zvijezdice, cijena je od 29 do 80 eura u predsezoni, odnosno od 38 do 259 eura u sezoni", rekao je Mladen Franović.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY