Morska voda odličnog kvaliteta

Way to Montenegro
14.07.2017 15:26 7668 0 0
Ispitivanje morske vode koje je sprovedeno 5. i 6. jula pokazalo je da 94 odsto kupališta ima kvalitet vode klase K1, dok je na 6 odsto kupališta kvalitet vode bio klase K2, saopšteno je iz JP Morsko dobro.

Svakog mjeseca tokom ljetnje sezone, na javnim kupalištima duž crnogorskog primorja, vrši se analiza kvaliteta morske vode za kupanje i rekreaciju, koju obavlja Institut za biologiju mora.

Kvalitet morske vode bio je klase K1 na svih 16 kupališta u Ulcinju i 12 kupališta u Baru.
U Budvi, od 27 kupališta, na jednom je voda bila klase K2, dok je na preostalih 26 kupališta kvalitet vode bio klase K1.
Analiza morske vode u opštini Tivat pokazala je kvalitet klase K1 na 8 kupališta od ukupno 9, dok je na jednom kupalištu voda bila klase K2.
Slična situacija je bila i u opštini Kotor, gdje je od ukupno 15 kupališta, na njih 14 voda bila klase K1, a na jednom klase K2.
U opštini Herceg Novi, od ukupno 21 kupališta, kvalitet vode je bio klase K1 na 18 kupališta, dok su tri kupališta imala kvalitet klase K2.

Svi podaci, kako ove tako i prethodnih analiza kvaliteta morske vode, mogu se vidjeti na sajtu Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom (www.morskodobro.com).
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY