Veliki narodni zbor u Njegovuđi događaj ljeta na Durmitoru

Way to Montenegro
17.07.2017 12:29 5808 0 0
Veliki narodni zbor u Njegovuđi, sa tradicijom dužom od vijeka uobičajeno dominira u turističko-sportsko-kulutrnoj manifestaciji "Dani planinskog cvijeća" i bez dileme događaj je ljeta na Durmitoru.

Prostrano polje ratnog aerodroma bukvalno je na dan državnosti poklopilo nekoliko hiljada posjetilaca skupa. Uobičajeno, takmičenja u narodnim sportovima počela su skokom u dalj. Već treću godinu protiču u dominaciji Danilovgrađanina Radovan Grozdanić, koji je skokom od 3,28 metara za dva santimetra popravio prošlogodišnji rezultat. 

U bacanju kamena sa ramena pobjednikom je postao Radovan Zeković iz Bara Kamen je težak skoro 15 kilograma. Četiri ekipe su se u nadvlačenju konopa. Primat je pripao ekipi iz Pljevalja, drugi su bili mladići iz bjelopoljske slatine, treći iz Prenćana a četvrti iz Njegovuđe. Ipak u centru pažnje bile su trke konja pa su se svi prisutni na zakazani start preselili na taj dio borilišta. 

U trci na jedan kilometar pobijedilo je brdsko planinsko grlo koje uzgaja Nikola Ostojić iz Žabljaka, drugoplasirano je grlo Faruka Balićevca iz Brodareva a treće Miljana Ostojića sa Žabljaka.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY