U CG šest eko hotela

Way to Montenegro
28.07.2017 15:37 8401 0 0
Luksuzni apartmani Val Maslina iz Bara i Bogdanović iz Kotora, posljednji su u nizu smještaja u Crnoj Gori koji su dobili sertifikat Ekološki znak Evropske unije (EU), kojim se dokazuje kvalitet turističke usluge tih objekata i spremnost za unapređenje poslovanja u cilju dostizanja vodećih ekoloških standarda.

Od početka godine šest hotela pridružilo se porodici eko sertifikovanog smještaja u Crnoj Gori, dok je veliki broj započeo proces sertifikacije. Sertifikat se izdaje na osnovu provjere usaglašenosti 22 obavezujuća kriterijuma od ukupno 43 kriterijuma koja oznaka prepoznaje.

Ekološki znak EU, uspostavljen je prije 25 godina i omogućava promociju proizvoda i usluga na tržištu od 500 miliona stanovnika, koje uključuje neke od najznačajnijih emitivnih tržišta, kao što su Njemačka, Francuska, države Beneluksa i Skandinavije.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizicijom Crne Gore, podržava uvođenje međunarodnih sertifikata Ekološki znak Evropske unije i Travelife za hotele i apartmane.

Sertifikovani hoteli privlače ekološki obrazovane goste koji brinu o zaštiti životne sredine.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY