Rekordnih milion putnika proći će kroz tivatski aerodrom

Way to Montenegro
01.08.2016 16:44 5499 0 0
Aerodrom Tivat prvi put u istoriji će, prema najavama, preći cifru od milion opsluženih putnika na godišnjem nivou, saopštila je Milica Babić, portparolka Aerodroma Crne Gore, na osnovu uporednih podataka, trenda interesovanja i broja aviona i putnika koji su prošli preko tivatske vazdušne luke od početka godine, prenosi Pobjeda.

“Samo tokom prvih 10 dana jula zabilježeno je rušenje svih rekorda na oba aerodroma. Rast prometa saobraćaja na Aerodromu Podgorica bio je 33 odsto, a na tivatskom 24 procenta kazala”, je Babić.
Kada se rezimiraju cifre za prvih pola godine, odnosno u periodu od 1. januara zaključno sa 10. julom, u porastu je i promet aviona na podgoričkom aerodromu devet odsto, a na tivatskom osam odsto više letilica.
 
Tokom navedenog perioda kroz oba crnogorska aerodroma prošlo je 603.972 putnika, što je 11 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Promet putnika na Aerodromu Podgorica veći je za 14 odsto (opsluženo je 377.440 putnika što je za 47.335 putnika više), dok rast saobraćaja na Aerodromu Tivat iznosi šest odsto (opsluženo 291.635 putnika, što je za 17.768 putnika više).
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY