Taksisti Crne Gore održali su protestnu akciju

Way to Montenegro
11.10.2017 16:57 6882 0 0
Prema podacima portala "Vijesti", 10. oktobra, Strukovni sindikat taksista Crne Gore održao je protestnu akciju u Baru (Crna Gora), u kojoj je učestvovalo više od 100 taksista iz Bara, Ulcinja, Tivta i Podgorice. Oko 12 h učesnici akcije u centru grada su se okupili ispred sportskog centra "Topolica",a zatim taksisti su u koloni vozili do zgrade Opštine.

Podsjetimo da je Strukovni sindikat taksista osnovan u Crnoj Gori 2004. godine. Trenutno, prema rečima Borislava Pavlovića, predsednika sindikata taksista u Crnoj Gori, vlasti u zemlji ne učestvuju u regulisanju taksi prevoza. Osim toga, od 2008. godine sindikat praktično nema podršku različitih državnih organizacija transporta ili je ova saradnja izuzetno površna.

 Tokom ove akcije protesta, taksisti su tražili od vlasti da uklone ilegalne taksije sa ulica, koje rade bez dozvole; evakuisati sve automobile koje nisu povezane sa taksijem, koje su parkirane na stanicama i na posebnim mestima namenjenim za parkiranje taksija; zabraniti međugradskim i međunarodnim autobusima zaustavljenje zbog ulaza i izlaza putnika van stanica i zona dozvoljenih za tu svrhu. Pored toga, predstavnici sindikata žele da dobiju informacije o tome koje taksi kompanije, autobuske kompanije i druge organizacije su dobili odgovarajuću dozvolu za prevoz ljudi u poslednje 4 godine. Oni takođe žele da vlasti, zajedno s sindikatom, razviju i sprovedu jedinstveni sistem rada u oblasti taksi prevoza u Crnoj Gori.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY