Turistički eko-projekt u Crnoj Gori od 160 miliona eura

Way to Montenegro
14.10.2017 11:00 11042 1 1
U Crnoj Gori za četiri godine će biti izgrađen luksuzni turistički ekološki centar "The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake Montenegro An Eco Resort" od 160 miliona eura. Ovaj kompleks će imati luksuzni hotel "Lux" sa 51 stanova, od 80 do 300 m2, kao i 30 vila za iznajmljivanje, i ogroman prostor za odmor. Kompleks će biti smešten u Nacionalnom parku Skadarsko jezero. Izgradnja je planirana za početak prve polovine naredne godine, a završetak radova se očekuje krajem 2022. godine.

Ovaj luksuzni turistički ekološki projekat će biti realizovan crnogorskom kompanijom "Montenegro Resort Company" i italijanskom građevinskom firmom "PIZZAROTTI", koji su ujedno i vlasnici, dok će hotelom upravljati indijska kompanija "Oberoi Hotel grupa".

"Međunarodno iskustvo naših partnera, svetski standardi i korišćenje ekološki prihvatljivih materijala za izgradnju su garancija da na obalama Skadarskog jezera će biti izgrađen jedinstveni turistički kompleks u Evropi, koji će pokazati nove standarde luksuza", navodi se u saopštenju učesnika u projektu. Pored toga, predsednik kompanije "Montenegro Resort Company" Lionel Sonigo rekao je da sinonim za Crnu Goru je lepota divljine, što će biti naglašeno u budućem eko odmaralištu. "Naš zadatak - očuvanje netaknute ljepote Skadarskog jezera. Ako mi nećemo sačuvati jezero i okolnu prirodu u obliku u kojem su sada, mi nećemo moći zadržati ovaj posao", rekao je L.Sonigo na prezentacije.

Nakon završetka izgradnje, u turističkom luksuznom kompleksu "Luxury Resort and Spa" će biti zaposleno oko 200 lokalnih stanovnika zimi i više od 300 ljudi tokom letnje sezone.
 
Video prezentaciju kompleksa možete pronaći na YouTube kanalu
 

+1 -1 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY