Razvoj opštine Bijelo Polje

Way to Montenegro
08.11.2017 21:31 10360 1 0
Od 2017. do 2021. godine, u opštini Bijelo Polje će biti realizovano 121 projekata u vrednosti od 103 miliona eura, od kojih je 15,4 miliona će obezbediti lokalne vlasti, i 49,2 miliona eura biće izdvojeno iz budžeta Crne Gore. Ostatak sredstava će biti primljen: 28,5 miliona krediti, 6,4 miliona od privatnih investitora, 2,6 miliona donacija i 900,000 eura - različiti grantovi iz fondova EU. Ovaj petogodišnji strateški plan za razvoj opštine Bijelog Pola usvojen je juče na sastanku općinskog vijeća.

Zamenik predsednika opštine, Nemsa Omerhodžić, rekao je da u ovom planu razvoja regiona postoje prioritetne projekte, kao što su: planinski masiv Bjelasica, pećina Džalovića, razvoj infrastrukture u regionu, koji će obezbediti razvoj letnjeg i zimskog planinskog turizma u Crnoj Gori, kao i poljoprivrede,u koju će biti investirano 32 miliona eura. U cilju poboljšanja socijalne zaštite i zaštite životne sredine dbie izdvojeno 26,7 miliona eura, koji će biti uložene u izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i kanalizaciju.

Deo novca biće uložen u obrazovnom sistemu, odnosno 9,8 miliona eura biće izdvojeno za izgradnju vrtića na lokacijama: Zaimovića Livadama, Rasovu i Ravnoj Rijeci, izgradnja nove školske zgrade "Dušan Korać", kao i rekonstrukcija gotovo svih osnovnih škola u okrugu . U kulturu i sport u regionu ukupno će biti uloženo 6,9 miliona eura, od kojih su najvažniji projekti su: rekonstrukcija Muzeja lokalne istorije, izgradnja rekreativnog sportskog centra Otoka, bazen i sportski tereni u ruralnim područjima.

"Osim toga, mi ćemo stvoriti uslove za razvoj industrije i usluga primjenom 5 projekta u vrednosti od 2,4 miliona eura, od čega u ovom trenutku su najvažniji oprema poslovnih područja, rekonstrukcija autobuskoj stanici u Nedakusima i zatvaranje fasadom gradske pijace", izjavio je Nemša Omerhodžić.

Strateški plan razvoja grada Bijelog Polja, navodno uključuje asfaltiranje oko 100 kilometara seoskih puteva i izgradnju kuća za preseljenje romskog naselja iz oblasti Rakonje.
 

+1 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY