Crna Gora treba pojačati turističku promociju u Sloveniji

Way to Montenegro
11.11.2017 15:00 7627 2 0
Ministar za ekonomski razvoj i tehnologiju Republike Slovenije, Zdravko Počivalšek, preporučio je Crnoj Gori da pojača promociju na slovenačkom tržištu, jer su, kako je kazao, slovenci sve više zainteresovani za Crnu Goru, posebno u periodima izvan glavne turističke sezone.

Prošle sedmice, slovenski ministar u Podgorici sastao sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore i ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja, Milutinom Simovićem. Zdravko Počivalšek, kako je saopšteno iz Vlade, kazao je da će turistička privreda Slovenije snažno nastupati na crnogorskom tržištu, jer se turisti iz Crne Gore veoma cijene, imajući u vidu da se njihov broj i dužina boravka u Sloveniji iz godine u godinu značajno povećava.

Milutin Simović je konstatovao da su Crna Gora i Slovenija važni partneri. Pored toga, on se zahvalio ministru Slovenije na podršci u integracionim procesima Crne Gore, kao i na snažnoj političkoj podršci i značajnoj ekspertskoj pomoći u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom.

Simović i Počivalšek su, kako se navodi, razmjenili iskustva i predloge za saradnju u oblastima poljoprivrede, drvoprerade, šumarstva, trgovine, turizma, razvoja i podršce malim i srednjim preduzećima, infrastrukture i privlačenja direktnih stranih investicija.

"Obostrano je konstatovano da su otvoreni i konkretni za razgovori između prijateljskih zemalja, za pružajnje podrške, održavanje i unaprijeđenje dobrih odnosa u različitim oblastima", dodaje se u saopštenju.
 

+2 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY