Za deset mjeseci u Crnu Goru uloženo 380 miliona eura

Way to Montenegro
27.11.2017 18:22 8661 0 0
U prvih deset mjeseci ove godine strani investitori iz 74 zemlje uložili su 380 miliona eura u Crnu Goru. Ukupan iznos stranih investicija u zemlju je skoro 22% veći nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Među zemljama investorima tri prva mjesta drže: Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE), sa investicijom skoro 87 miliona eura, Rusija 50 miliona eura i Azerbejdžan 45 miliona eura, kazali su predstavnici Centralne banke (CBCG). Pores toga, Italija je po ulaganjima u Crnu Goru na četvrtom mjestu sa 38,2 miliona eura, dalje je Njemačka sa 35,2 miliona, Švajcarska sa 31,56 miliona, Srbija sa 27,39 miliona, Kipar sa 23,7 miliona, Turska sa 19 miliona, Španija sa 13,8 miliona eura. Ukupan iznos svih bruto investicija je 500 miliona eura.

Komentarišući povećanje investicija u Crnu Goru za više od petine, ekonomski analitičar Predrag Drecun je kazao da je to mnogo značajno za ekonomiju zemlje.
"Mnogo je dobro što ove godine u Crnoj Gori nije došlo do pada stranih direktnih investicija, a bilo kakvo povećanje, čak i na 22 % može se smatrati dobrim rezultatom", saopštio je Drecun. Takođe P. Drecun smatra, da u budučnosti u Crnoj Gori treba poboljšati pravnu zaštitu investitora i stvarati uslove za privlačenje stranih investicijane ne samo u sektor usluga, a već i u ostale sektore poslovanja.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY