Božićni humanitarni bazar u Podgorici

Way to Montenegro
16.12.2017 09:00 8451 5 0
Danas, u tržnom centru Delta city, u Podgorici, je otvoren tradicionalni humanitarni Božićni bazar. Organizatori je Međunarodno udruženje žena Crne Gore, u saradnji sa različitim ambasadama u Crnoj Gori.

Na ovogodišnjem bazaru je postavljeno 15 štandova stranih ambasada, kao i nekoliko štandova lokalnih farmera i proizvođača Crne Gore, koje su odlučili postati učesnicima humanitarne akcije. Prikupljena sredstva biće usmjerena za novoosnovani Centar za autizam u Podgorici.

Tradicionalno učesnicima Božićnog bazara postaju lokalne kompanije, ambasade i volonteri, koje imaju za cilj prikupljanje sredstava namijenjena institucijama, organizacijama i pojedincima kojima je to neophodno. Svake godine ovaj događaj postaje sve popularniji.

Prošle godine, u okviru Božićnog bazara, Međunarodno udruženje žena Crne Gore prikupilo je 29 hiljada eura. Sredstva su upotrebljena za kupovinu opreme u ginekološko odjeljenje Kliničkog centra Crne Gore, za kupovinu udžbenika za četiri osnovne škole u Podgorici i za ženski fudbalski klub Breznica iz Bijelog Polja.

Ambasador Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić kazao je na otvaranju Božičnog bazara: "Dobro je i što ćemo ovde moći probati proizvode iz 15 država i takođe pomoći Centru za autizam u Podgorici“.

Božični bazar će biti otvoren do 18 sati.
 

+5 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY