24, 25 i 26. decembra - neradni dani za katolički Božić

Way to Montenegro
19.12.2017 11:02 7896 0 0
Povodom predstojeće proslave Katoličkog Božića u Crnoj Gori, za sve zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti neradni dani su 24, 25, i 26. decembar 2017. godine, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore.

"Na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika (“Sl. list RCG", br. 56/93), vjernici katoličke vjeroispovjesti Crne Gore imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić (dva dana) : nedjelja- 24. decembar, ponedjeljak 25.- decembar i utorak 26.- decembar", navodi se u saopštenju.

Tokom praznika radiće oni koji obavljaju djelatnost na dobrovoljnoj osnovi i vrše razne aktivnosti u javnom interesu. "Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane svojim zaposlenim katoličke vjeroispovjesti obezbediti neradni dani, jer zbog nepoštovanje ovog zakona mogu nastupiti štetne posljedice za građane ili državu", saopšteno je iz ministarstva rade Crne Gore
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY