U Herceg Novom (Crna Gora) su očistili plaže i obalna područja

Way to Montenegro
26.12.2017 14:12 6617 2 0
Prošle nedjelje u gradu Herceg Novi obavljena je kontrola čistoće svih plaža i priobalnih područja, saopštili su iz Službe komunalne policije Crne Gore. Službenici su obišli 56 plaža i evidentirali stanje posle čišćenja.

"Kontrola čistoće plaža zimi je nova praksa Službe komunalne policije i postaće redovna u narednom periodu, kako bi plaže u Herceg Novom bile čiste tokom cijele godine, a ne samo ljeti", rekla je načelnica Službe Marija Andrić.

Kako se navodi u saopštenju Opštine Herceg Novi, od 56 kontrolisanih plaža 36 je bilo uredno, četiri su uređena zakupcima plaže tokom obavljanja inspekcijskog nadzora i 5 zakupcima je dat rok da otklone nepravilnosti . Na još 11 plaža uređenje je u toku, od čega šest čiste zakupci, a pet je onih koje nijesu u zakupu pa će ih održavati radnici preduzeća „Čistoća“.

"U slučaju da se zakupci ne budu pridržavali naloga za uređenje i održavanje čistoće plaže, Služba komunalne policije Herceg Novog će biti primorana da izriče novčane kazne.Takođe Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom može diskvalifikovati neodgovornih zakupaca prilikom ponovnog poziva za zakup plaže", kazala je Andrić.

"Takođe,u Ugovoru o korišćenju morskog dobra koji zakupci plaža potpisuju jasno je definisana njihova obaveza da u periodu vansezone obezbijede redovno i uredno održavanje plaža i vodnog prostora, što podrazumijeva uklanjanje i odvoz otpada koji more izbaci".
 

+2 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY