Čišćenje ostrva Lastavica i tvrđave Mamula

Way to Montenegro
06.01.2018 13:17 9834 1 1
U toku je čišćenje ostrva Lastavica i tvrđave Mamula, koja se smatra jednom od glavnih znamenitosti Crne Gore. Ovde treba da počne restauracija tvrđave, koja će biti pretvorena u hotel sa pet zvjezdica.

Osim toga, zakupac, švajcarska kompanija Orascom, obavlja aktivne razgovore sa nadležnim institucijama Cre Gore, zaduženim za kulturno-istorijsko nasljeđe zemlje, kako bi odredili šta se može raditi na području tvrđave Mamula.

Vlasnik portugalskog arhitektonskog studija MCM dizajn, Miguel Cansio Martins, čiju je agenciju angažovala kompanija Orascom, saopštio je da tvrđava Mamula treba biti očuvana koliko je to moguće. Takođe on je istakao, s obzirom da smo u 21. vijeku, u izgradnju hotela mora se dodati malo savremenih tehnologija, uticaja i stila.

“Takođe moram da kažem da su tehnički propisi za igradnju hotela u današnje vrijeme prilično strogi i hotel na ostrvu Lastavica mora da ispunjava niz strogih propisa po pitanju, recimo, ventilacije, grijanja, sistema snabdevanja vodom,protivpožarnog sistema sa automatskim prskalicama i td. Sve ove stvari trebaju prostor, a svi će nesumnjivo uticati na postojeći istorijski objekat. To je izazov za nas jer je neophodno ispuniti sve tehničke uslove, bez uklanjanja puno stvari sa čuvanjem arhitekture ostrva-tvrđavi Mamula", kazao je Miguel Cansio Martins. Prema njegovim riječima u hotelu će biti nekoliko barova, restorana, sobe, male bazene, spa i druge objekte, koje će biti integrisane u postojeći prostor bez nekih većih intervencija na objektu.

Na malom ostrvu Lastavica biće otvoren hotel sa pet zvjezdica, ali takođe i muzej koji će biti otvoren za sve stanovnike i goste, ne samo za goste hotela. To će biti mali muzej koji će predstavljati istoriju ostrva-tvrđavi Mamula.
 

+1 -1 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY