Cijene međugradskog prevoza neće se promijeniti

Way to Montenegro
13.01.2018 17:42 6106 0 0
Crnogorski prevoznici neće povećati cijene karata u međugradskom i međunarodnom prevozu, uprkos povećanju poreza na dodatu vrijednost PDV u Crnoj Gori, koje je, od 1. januara, dovelo do povećanja cijene goriva za 4-6 centi, saopštio je predsjednik Udruženja prevoznika Crne Gore Veselin Salamadija.

Takođe on je dodao da će se povećanje PDV-a i cijena goriva u Crnoj Gori odraziti na njihovu konkurentnost u regionu i na troškove poslovanja.

“Zasad nemam informaciju o tome da li će crnogorski prevoznici povećati tarife prevoza u međugradskom i međunarodnom prevozu. Poskupljenje goriva svakako će uticati na troškove putnika i prevoznika u Crnoj Gori. Poskupjela su i maziva i rezervni djelovi, tako da će i to imati negativan uticaj na troškove poslovanja. Ako se uporedimo sa zemljama u neposrednom okruženju, jasno je, da prevoznici u ovim zemljama imaju znatno niže cijene goriva, pa prevoznici iz regiona imaju manje troškove od prevoznika u Crnoj Gori”, kazao je V.Salamadija.

On je, kao predsjednik Udruženja prevoznika, se obratio u Ministarstvo saobraćaja i Vladu da povedu računa o konkurentnosti prevoznika, i takođe su naglasili rad na njihovom opstanku u uslovima povećanja troškova goriva, koji je bio prošle godine i nastavlja ove godine. “Obraćam se nadležnim institucijama da skrenu pažnju jer povećanje PDV-a svakako utiče na prevoznike Crne Gore, pogotovo jer su cijene goriva povećane za dva procenta, i to već dva puta u ovoj godini.

Treba napomenuti da nakon povećanja cijena PDV-a i goriva, crnogorske autobuske stanice nijesu dobile najave od prevoznika da će povećavati cijene karata na međugorodni i međunarodni prevoz.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY