Ekološka kampanja: Neću kesu! Imam ćeger

Way to Montenegro
14.01.2018 13:32 7186 0 0
Predstavnici Evropske unije (EU) u Crnoj Gori u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma i JP Nacionalni parkovi Crne Gore, počeli realizaciju drugog dijela kampanije zaštite životne sredine "Budi šampion​", čiji je slogan "Neću kesu! Imam ćeger​".

U okviru ekološke kampanje "Budi šampion​", koja traje od 12. do 17. januara 2018, stanovnici i predstavnici pet nacionalnih parkova (NP) Crne Gore: Nacionalni park Durmitor, Nacionalni park Lovćen, Nacionalni park Skadarsko jezero, Nacionalni park Biogradska gora i Nacionalni park Prokletije, biće nagrađeni 7.000 platnenih torba sa sloganom - "Kesa ne treba! Imam torbu za kupovinu".

Kao što je navedeno od strane predstavnika EU, ova ekološka kampanja ima za cilj podizanje svesti javnosti o potrebi zaštite prirode Nacionalnh parkova Crne Gore.

Prva faza kampanje bio je usmeren na rešavanje pravilnog odlaganja otpada u Crnoj Gori. U drugoj fazi cilj kampanje "Postanite šampion" biće podizanje svesti građana i gostiju Crne Gore o štetnim efektima plastičnih kesa na okolinu i ljudi, kao i ponuda raznovrsnih rešenja u cilju smanjenja prekomerne upotrebe plastike u svakodnevnom životu.

Raspored ekološke kampanje "Budi šampion":

12.01.2018 (petak) u 10:00 - tržni centar "Forum", grad Bijelo Polje;
13.01.2018 (subota) u 10:00 - prodavnica Cosmetics Market, Trgovački centar Tempo, grad Nikšić;
14.01.2018 (nedelja) u 10:00 - Prodavnica Naš diskont (Voli), Zabjelo, Podgorica.

Na svim ovim mestima biće organizovana distribucija besplatnih promotivnih torbi sa sloganom kampanje, a svi posjetitelji će dobiti baloni. Pored toga, planirane sve vrste zabave za decu, razvojene igre, pjesme i poklone za učesnike takmičenja.

U srijedu, 17. januara 2018, stanovnici regiona pet nacionalnih parkova Crne Gore će moći da dobiju besplatne promotivne torbe sa sloganom kampanje u redakciji crnogorskih novina Vijesti.

Nakon svih ovih događaja, DeFacto agencija će sprovesti istraživanje i izmjeriće posljedice ekološke kampanje "Budi šampion", koja se održava u Crnoj Gori od septembra 2017. godine.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY