Skijališta u Crnoj Gori su imali odličan početak zimske sezone

Way to Montenegro
15.01.2018 12:46 6604 0 0
Stanovnici i gosti Crne Gore su veoma zadovoljni odmorom u skijaškim centrima u sjevernim dijelovima zemlje, a posebno kvalitetom skijaških staza, infrastrukturom, servisom, osobljem, vremenom i mnogim drugim faktorima. Važno je napomenuti da su ski centri Crne Gore vrlo pažljivo se spremali za ovu zimsku sezonu, što je naravno uticalo na broj ljudi koji dolaze na skijanje, snowboard ili sankanje na snežno pokrivenim planinskim stazama Crne Gore.

Po prvi put u proteklih nekoliko godina, Ski centar Žabljak, u januaru, imao je dosta snega, odlično vrijeme, šta privlači veliki broj skijaša i snovboardere, i može se reći da je ova zima već počela da opravdava očekivanja. Takođe veoma neočekivano u Žabljaku i na skijalištu Savin kuk uoči Nove Godine i tokom božićnih praznika bilo je dosta snega ali nije bilo snežnih oluja, tako da, pored skijanja na planinskim stazama, moglo se šetati kroz snežne šume Crnog jezera ...

U Ski centru Vučje, koji se nalazi 20 km od Nikšića, na stazi je bilo dovoljno snijega za početnike skijanja i snovboardere. Treba napomenuti da praktično nema snega na stazi za profesionalce, tako da tamo još uvijek ne rade ski liftovi. Uprkos tome, rukovodstvo skijaskog kompleksa Vučje i instruktori skijaških škola Nikšića nadaju se da će za nekoliko dana region imati dovoljno padavina.

Skijalište Kolasin 1450 je takođe prekriveno snegom i već je primilo veliki broj turista, od kojih su većina Albanci i Rusi. Ako u subotu uveče pogledate parking preko puta hotela "Bianca" i "Sheraton", postaje jasno da "crnogorski grad" tokom vikenda cveta i popunjen je turistima. Direktor Kolašinskog planinskog skijališta 1450, Angela Vuković, rekla je da ovaj vikend na skijaškim padinama ima veliki broj posjetilaca, koji je primećen od decembra 2017. Takođe, predstavnici Kolašinskog skijališta 1450 rekli su da je u prvih deset dana januara više od 15.000 skijaša i snovboardera prolazilo različitim stazama planine Belasica.

Ako se ovo nastavi, ova ski sezona u Crnoj Gori će trajati do proleća.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY