Izgradnja novih plaža i kupališta u Herceg Novom

Way to Montenegro
16.01.2018 09:52 5880 0 0
Državna kompanija za zaštitu životne sredine Crne Gore, JP Morsko dobro, u bliskoj budućnosti, zaključivši dugoročne ugovore o ulaganjima, namjerava osigurati izgradnju novih plaža i kupališta u opštini Herceg Novi, kako bi povećala i proširila resurse plaza srazmerno rastu broja hotela.

"Upravljanje plažama i kupalištima u Herceg Novom je jedna od prioritetnih aktivnosti naše organizacije. Pored rekonstrukcije, planiranja, opremanja i standardizacije postojećih prirodnih i vještačkih plaža, gradimo i razvijamo nova kupališta i plaže na obali Jadranskog mora i Bokokotorskog zaliva", rekao je predstavnik JP Morsko dobro za radio Jadran.

U saopštenju se takođe istakao da će u bliskoj budućnosti početi izgradnja i opremanje kupališta u Herceg Novom, kao plaža Rafaele, plažno područje u zapadnom dijelu naselja Kumbor, u Marov Potok i plaži na istoku Kraljevog mula. Sledeći korak će biti izgradnja i opremanje javnih plaža u centralnom dijelu Đenovići: tri u naselju Baošići i Kamenari, četiri u Bijeli i jedan u zalivu Malo Rose), što će značajno proširiti i unaprediti plažni odmor u Crnoj Gori.

Treba napomenuti da je prošle godine kompanija JP Morsko Dobro je potpisala ukupno 1 350 ugovora i dobila oko 6,89 miliona eura za korišćenje morskih resursa u Crnoj Gori.

Dogovoreni datum završetka svakog pojedinačnog ulaganja je od jedne do pet godina, što uključuje dobijanje građevinskih dozvola i izradu projektne dokumentacije. Predstavnici akcionarskog društva Morsko dobro podsetili su da je neophodno održavati čistoću i javni red u zoni morskog dobra, sezonskih i vansezonskih kupališta, plaža i mora tokom cijele godine, i takođe sa posebnom pažnjom voditi računa o plažama Crna Gora tokom zimi.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY