Autoput Bar - Boljare gradi 80 firmi iz Crnoj Gori

Way to Montenegro
23.01.2018 14:41 11423 0 0
Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore do sada je izdalo 78 saglasnosti za angažovanje podizvođača na realizaciji prioritetne dionice autoputa Bar - Boljare.

11. maja 2015 godine kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) počela je izgradnju prioritetne dionice Smokovac – Uvač – Mateševo, dugačke 41 kilometar, završetak radova je planiran za 4 godine.

Ukupno 99 različitih kompanija bilo je uključeno u izgradnju najvećeg autoputa Bar-Boljare u Crnoj Gori, koji će povezati južni i severni dio zemlje, od čega 80 iz Crne Gore.
U saopštenju objavljenom na veb stranici Ministarstva saobraćaja Crne Gore navodi se da će autoput Bar-Boljare, koji će nesumnjivo imati pozitivan uticaj na razvoj turizma u Crnoj Gori, biće izgrađen domaćim kompanijama.

"Izvođač radova je obavezan da angažuje podizvođače za projektovanje i izvođenje radova, koji imaju sjedište i registraciju u Crnoj Gori prije 1. januara 2012. godine, u obimu koji ne može biti manji od 30 odsto prihvaćenog iznosa ugovora", objasnili su iz ministarstva.

Podsetimo da je autoput Bar - Boljare najveći projekat u istoriji Crne Gore, čija je cijena oko 2,8 milijardi eura. Ovaj autoput će povezati severni i južni dio zemlje i imaće veoma važan ekonomski i društveni značaj, doprinoseći razvoju turizma i industrije Crne Gore. O kompleksnosti polaganja autoputa Bar - Boljare govori činjenica da na preko 170 kilometara putu planirana je izgradnja 48 tunela, dužine od kojih će biti oko 45 km, i 107 različitih mostova i vijadukta.

Nakon završetka izgradnje modernog autoputa Bar - Boljare, od Jadranske obale do planinskog sjevernog dijela Crne Gore, koji su bogati netaknutoj i prelepoj prirodi, možete doći veomo brzo.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY