U Crnoj Gori je objavljen crveni meteoalarm

Way to Montenegro
01.02.2018 10:59 6274 5 0
Meteorološka služba Crne Gore je upozorila stanovnike i goste zemlje, da u petak i subotu na obali i u centralnom dijelu Crne Gore se očekuje pogoršanje vremena, a na nekim mestima je moguće vetar, oluja i grmljavine i najavila je crveni meteoalarm.

"U petak i subotu očekujemo na crnogorskom području crveni meteoalarm, obiljne padavine i jaki vetar. Upozoravamo ljude da ovakvi vremenski uslovi mogu prouzrokovati štetu i predstavljaju opasnost za ljudski život. Moguće poplave takođe u primorskim gradovima i na putevima duž obale, pa savetujemo vozačima da budu izuzetno oprezni", - rekao je meteorolog Vučina Popović. Pored toga, V. Popović upozorava da poplave mogu dovesti do klizišta.

Loše vreme se očekuje na obali Crne Gore. Jadransko more će biti vrlo bujno, a talasi mogu biti visine do 1 metra. Ujutro će biti pretežno oblačno sa sitnom kišom, a očekuje se pogoršanje vremena tokom noći od petka do subote, kada južni vetar počinje da raste sa olujnim udarima.

"U ponedjeljak se očekuje suvo vrijeme, nema padavina i podizanje temperature, a kiša je moguća samo na jugu Crne Gore, ali će u utorak nastaviti nevrijeme sa pluskovima i grmljavinom", dodao je Vučina Popović.

Stanovnici i gosti Crne Gore ovih dana moraju biti izuzetno oprezni i stalno pratiti vremensku prognozu.
 

+5 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY