Od rekordne količine vode u vodopadu Niagara oduzima dah...

Way to Montenegro
06.02.2018 10:43 6500 2 0
Zbog jakih padavina u centralnom dijelu Crne Gore tokom poslednjih dva dana, rijeka Cijevna je prepuna, a njen brz protok vode, koji prolazi kroz čuvenu znamenitost grada Podgorica - Nijagarski vodopad, oduševljava svih.

Uprkos činjenici da ove godine vodopad Niagara se osušio ranije nego što je uobičajeno, ova dva kišnih dana ponovo ga napunili vodom i on se pojavio pred stanovnicima i gostima Crne Gore u svom lijepom i fascinantnom izgledu, o čemu svedoče razne zanimljive slike iz ovog mesta. Nivo vode u reci Cijevna i, shodno tome, na Nijagarinim vodopadima obično počinje da pada početkom ljeta, a do avgusta skoro potpuno osuše. Međutim, tropska vručina, koja vlada u Crnoj Gori ove godine, je obavila svoj posao, i mnogi rijeke i vodopadi presušila krajem jula.
Nijagarski vodopad u Crnoj GoreNijagarini vodopadi se nalaze 4 km od glavnog grada Crne Gore - Podgorice. Ovo turističko mesto godišnje poseti nekoliko hiljada ljudi. Izgrađeno je pre više od 150 godina kako bi se pokrenula vodenica za proizvodnju žita.

Kiša tokom prošlog vikenda u Podgorici takođe uticala i na nivo vode u rijeci Morači, koji je u subotu bio 949 cm, što je za 683 cm više nego u petak, kada je bio samo 266 cm. Nivo vode u rijeci je bio blizu apsolutnog rekorda - 1226 cm. (!!!), registrovanog u Crnoj Gori 17. novembra 1979. U subotu rijeka Morača poplavila je most na Skaline, ali uveče nivo vode je opao.

Uprkos vremenu, preporučujemo u bliskoj budućnosti da posjetite Nijagarski​ vodopad i vidite svu lepotu i snagu divlje prirode, od koje jednostavno ćete ostati bez daha....
 

+2 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY