Pukotine na magistralnom putu u Budvi se proširile

Way to Montenegro
09.02.2018 17:09 7767 4 0
Pukotine na Mediteranskoj ulici u Budvi su se povećale i proširile, tako da vozila glavnom saobraćajnicom u metropoli crnogorskog turizma i dalje ne mogu ići.

Trenutno se čekaju stručnjaci i vjestaci sa podgoričkog Građevinskog fakulteta da utvrde šta je prouzrokovalo slijeganje ove glavne gradske ulice Budve.

"Već je počela istraga o incidentu i mi radimo na tome da se sazna razlog slijeganja glavne ulice u Budvi i u najkraćem roku da se reši ovaj problem. Pozvali smo niz eksperata u građevinarstvu, kao i stručnjaka iz građevinske inspekcije. Takođe blokirali smo saobraćaj na ovom putu, jer prvo moramo utvrditi da li postoji opasnost za ulicu i okolne objekte. Moramo da budemo veoma oprezni, jer u blizini se nalazi vrtić ", rekao je gradonačelnik Budve, Dragan Krapović.

Odgovarajući na pitanje da li Porto Budva ima dozvolu za obavljanje građevinskih radova, Krapović je rekao da je odobrenje za izgradnju stambenog kompleksa blizu puta izdato pre nego što su oni došli na vlast. On je takođe rekao da su gradske vlasti već dugi niz godina upozoravale na nemogućnost izgradnje bilo koje zgrade na tom području.

Vrijedno je napomenuti da su pukotine locirane na kolovozu na nekoliko mjesta i imaju različite veličine. Jedna od pukotina, široka 5 cm i dugačka oko 30 metara, veoma je opasna, s obzirom na mogućnost slijeganja asfalta. Trenutno su sva vozila preusmerena na šetalište, gde je otvoren put od parka do Starog grada Budve. Tokom obustavljanja saobraćaja na Mediteranskoj ulici, autobusko stajalište za javni gradski i prigradski prevoz biće premešteno kod Crvene Zgrade.
 

+4 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY