Služba podrške roditeljima u Crnoj Gori: 332 poziva za prvu godinu rada

Way to Montenegro
11.02.2018 14:00 5827 0 0
Tokom prve godine rada telefonska podrška roditeljima je primila 332 poziva od lokalnih stanovnika, od kojih je većina tražila različite savete za vaspitanje i obrazovanje djece, navodi se u saopštenju Udruženje roditelja Crne Gore.

Važno je napomenuti da tokom ovog meseca Udruženje roditelja Crne Gore proslavilo prvu godinu rada linije službe podrške roditeljima - besplatnog, privatnog i pouzdanog servisa za roditelje, koji je dostupan radnim danima od 16 do 20 sati, besplatan broj 080 888 888.

"Tokom prve godine rada, stručnjaci podrške odgovorili su na 332 telefonskih poziva, među njima najviše bilo različitih konsultacija, a najmanje je vezano za dobijanje informacija o drugim institucijama Sve u svemu, prošle godine, u Udruženje direktno se obratili 1427 roditelja za savjetom, podrškom i prijem raznih informacija", prema podacima Udruženja crnogorskih roditelja.

Najčešće žalbe od strane roditelja su: upotreba novih tehnologija u obrazovanju djece, huliganstvo, problemi u školi, odnos između braće i sestara, faze razvoja i problemi razvoja deteta, bolesti i zavisnosti, seksualnost, razvod, kako razgovarati sa tinejdžerima, problemi sa hranom, koriščenje pelena, fizičko kažnjavanje, smrt u porodici...

Prilikom poziva besplatnoj roditeljskoj podrške ili slanja poruke: sos@roditelji.me, roditelji imaju mogućnost razgovarati o svojim problemima ili teškim situacijama sa svojom djecom, a takođe mogu biti sigurni da će biti saslušani, pomoći rešiti problemu, prepoznati situaciju i, u toku razgovora, doći do razumevanja i odluke.

Ova SOS linija za roditelje Crne Gore je podržana od strane mnogih mobilnih crnogorskih operatera (Telekom, Telenor, m: tel, Telemah) za narednu godinu i da će ostati potpuno besplatna i jednako dostupna svim roditeljima u Crnoj Gori.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY