Tunel na putu Bar-Boljare biće završen do kraja meseca

Way to Montenegro
17.02.2018 11:03 7560 0 0
Za prvu nedelju februara, na putu Bar-Boljare u tunelima završeni su pripremni radovi, čija je ukupna dužina bila 26,2 kilometara. To je 75 odsto ukupne dužine svih tunela na prioritetnoj dionici Smokovac-Uvač-Mateševo, koju gradi kineska kompanija China Road and Bridge Construction (CRBC).

Prema podacima Ministarstva saobraćaja i pomorstva, radovi su se odvijali i u januaru, ali slabijeg intenziteta zbog novogodišnjih praznika i nepovoljnih vremenskih prilika.

Trenutno, završeni su radovi na probijanju četiri tunela (Jabučki krš, Klopot, Vilac i Mrke), a u toku februara očekuje se i proboj tunela Mala trava, čija ukupna dužina iznosi 3.727 metara. Tunel se nalazi na trećoj sekciji, u blizini Veruše”, navodi se u saopštenju Ministarstva saobraćaja Crne Gore.

Loši vremenski uslovi koji su zabeleženi u Crnoj Gori od početka godine takođe su negativno uticali na intenzitet izgradnje mostova i otvorenih dijelova puta. Uprkos ovome, očekuje se da će uskoro početi instalacija rasponske konstrukcije mosta Moračica, najsloženijeg i najzahtevnijeg objekta na prioritetnom dijelu autoputa Bar-Boljare. Podsetimo se da je krajem oktobra prošle godine završeno izlivanje pet stubova za most, čija visina iznosi 180 metara.

Treba napomenuti da je na autoputu dužine 41 km planirano izgraditi 20 mostova ukupne dužine 6122 km bez priključnih rampi, petlji i nadvožnjaka. Radovi se trenutno izvode na 15 mostova, različitog intenziteta.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY