Projekat "Herceg-Novi 2021" dobio nacionalni status, Vlada formirala počasni odbor

Way to Montenegro
30.08.2016 09:02 8163 0 0
Vlada Crne Gore proglasila je danas nacionalni status za projekat "Herceg-Novi - Evropska prijestonica kulture za 2021. godinu". 
Predsjednik počasnog odbora je predsjednik države Filip Vujanović, a članovi ministar turizma Branimir Gvozdenović, ministar kulture Pavle Goranović, predsjednica Opštine Herceg-Novi Nataša Aćimović, rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić i umjetnik Dimitrije Popović.

"Vlada se na današnjoj sjednici obavezala da, dobijanjem titule Evropska prijestonica kulture za 2021. godinu, za period od 2017. do 2022. godine obezbijedi sredstva u iznosu 31% planiranog budžeta projekta za razvoj infrastrukture i 37% planiranog budžeta projekta za razvoj kulturnih programa na teritoriji Opštine Herceg-Novi i ostalih partnerskih gradova", kazao je Generalni direktor Direktorata za kulturnu baštinu Ministarstva kulture Aleksandar Dajković.
On je dodao da kandidatura Herceg-Novog ima snažnu podršku Predsjednika države, kao i drugih crnogorskih opština - Kotora, Tivta, Budve, Bara, Ulcinja, Prijestonice Cetinje i Glavnog grada Podgorice. Sve to jer se projektom unapređuje imidž grada i države, pospješuje razvoj kulture, turizma, inovacija, kreativne industrije i stiče se uslov za povećanje broja radnih mjesta.

Nezavisni žiri Evropske komisije u prvoj fazi aplikaciju Herceg-Novog ocijenio "zanimljivom, inovativnom i realnom", te značajnom za cijelu zemlju.
Najavljeno je da slijedi predaja revidiranog aplikativnog dokumenta 9. septembra, a potom, 30. septembra, i dolazak eksperata Evropske komisije koji će obići Herceg-Novi i Boku. Odbrana projekta u Briselu planirana je za 13. oktobar.

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY