Kuća u Markovićima (Budva) - spomenik velikog klizišta u Crnoj Gori

Way to Montenegro
09.03.2018 12:42 13008 10 0
Porodična kuća Milivoja Markovića, koja je “iskliznula” iz temelja, prije tri godine na crnogorskoj obali u blizini Budve, i dalje stoji na strmini.

Uprkos lošim vremenskim uslovima u zadnje vrijeme na crnogorskom primorju, ova kuća u Markovićima i dalje se nalazi na svom "novom" mestu i privlači pažnju svih stanovnika i posetilaca Crne Gore na putu Budva-Cetinje .

Prije samo tri godine, tokom prirodnog i moćnog klizišta na brdu u selu Markovići, skoro 100 metara magistralnog puta Budva-Cetinje je bilo potpuno uništeno za samo nekoliko sati. Tad Budva je bila "odvojena" od ostalog svijeta i apokaliptične, strašne slike i video uništenog puta i pukotine, dubine od nekoliko metara obišle su svijet.
Put Budva-Cetinje nakon klizišta u Crnoj Gori u 2015. godini
Lokalni stanovnici, koji su u to vreme živeli u planinskim selima iznad uništenog puta, bili primorani da se presele na obalu u Budvu i okolna naselja na pet meseci, dok radovi su se izvodili.

Danas Kuća u Markovići (Budva, Crna Gora) je za lokalno stanovništvo predstavlja spomenik velikog i razarajućeg klizišta koje se desilo u Crnoj Gori u 2015. godini. On i dalje stoji pod uglom na brdu, svaki dan podseća ljudima o mogućnostima prirode, kada mi se igramo sa njom i eksperimentišemo...
 

+10 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY