U Ulcinju se otvorio prvi Riblji bazar

Way to Montenegro
12.03.2018 10:52 10634 6 0
Prošle sedmice u gradu Ulcinj, koji se nalazi u južnom dijelu obale Crne Gore, otvoren je prvi Riblji bazar!

Riblji bazar u Ulcinju otvorili su ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, Milutin Simović, ambasador Norveške u Crnoj Gori, Arne Saneš i gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu.
Ideja pripreme projekta i izgradnja ribljeg bazara u Ulcinju je rezultat partnerstva između Vlade Crne Gore, Norveške i lokalne samouprave, koje su radili za dobrobit svih ribolovaca iz Ulcinja, kao i za domaće potrošače i turiste u ovom regionu.

"Otvaranje ribljeg bazara u Ulcinju biće prvi korak u stvaranju jedinstvenog sistema monitoringa, praćenja i sigurnosti ribljih proizvoda u Crnoj Gori. Cilj ovog projekta je obezbeđenje ribarima iz Crne Gore pravnog i bezbednog mesta za prvu prodaju ulova, stvaranje uslova za poboljšanje bezbednosti hrane, kao i poboljšanje državne kontrole nad trgovinom sveže ribe u Crnoj Gori " - rekao je Milutin Simović, dodajući da jedva čeka da uz pomoć ovog projekta ilegalna prodaja ribe na ulicama i na trotoarima crnogorskih gradova će ostati u prošlosti.

On je takođe istakao da je izgradnja ribljeg bazara u Ulcinju samo jedan od važnih projekata u kojima je Vlada sprovodi veliki i veoma ambiciozan projekat razvoja ribarstva i cijele ribarske industrije u Crnoj Gori.
 

+6 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY