Za renoviranje Damjanove Kule treba pomoć od vlasti Crne Gore

Way to Montenegro
14.03.2018 11:13 3671 0 0
Za renoviranje Damjanove Kule, koja je zaštitni znak grada Plav i Plavskog jezera i gotovo potpuno izgorela prošlim letom, potrebna pomoć od države, saopštili su investitori i predstavnici lokalne samouprave.

Za rekonstrukciju i izgradnju nove kule potrebno je oko 1 milion eura. Porodica Turković, koja kontroliše etno selo Komnenovo, je spremna da uzme hipoteku na taj iznos od bilo kog državnog fonda na kauciju etno sela i buduće nove kule.

Pije požara, Damjanova kula je bila prilično ambiciozan i već prilagođen hotelski projekat za ovo područje, sa stotinama ležajeva i mnogim drugim uslugama. To je bio simbol ne samo grada Plava, već i čitavog sjeveroistočnog dijela Crne Gore. Porodica Turković zeli da izgradi, odnosno, renovirati kulu iz pepela, ali nemaju dovoljno novca za ovako veliki projekat.

"Bez sumnje, mi ćemo obnoviti kulu, ali bez podrške velikih investitora i bez pomoći države, malo je verovatno da bi mogli da renoviramo i izgradimo potpuno novi, zanimljiv i atraktivni objekat," - rekla je Olga Turković iz etno sela Komnenovo.

Sekretar inspekcije rada u gradu Plav, Markišić Rahman, rekao je da vlada mora pronaći način i učiniti sve za renoviranje i korišćenje kule u bliskoj budućnosti . Pored toga, u svojoj izjavi istako je: "Ne samo u gradu Plav, već i na sjeveru Crne Gore, nema dovoljno sličnih hotela s jedinstvenom istorijom i arhitekturom".
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY