Selo Žabljak Crnojevića pod vodom...

Way to Montenegro
22.03.2018 23:31 4286 0 0
Zbog stalne obilne kiše u zadnje vrijeme u Crnoj Gori, predstavnici Operativnog štaba za zaštitu i spasavanje su posetili Žabljak Crnojevića i okolna područja koja su najviše pogođena poplavama nastalih rastom vodostaja Skadarskog jezera.

Sudeći po fotografijama, koje objavila RTCG, voda je prodrla u stambene i pomoćne objekte u Žabljak Crnojevića i okolna naselja, a jedino prevozno sredstvo ovde je čamac.

Predstavnik operativnog štaba, Ljuban Tmušić, rekao je da u ovom trenutku porodice u poplavljenom području, nisu u opasnosti i da su vlasti će nastaviti da prati situaciju na terenu.

Jutros je direktor Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, Luka Mitrović, rekao je za Javni servis da se, prema posljednjim podacima, situacija na Bojani i Skadarskom jezeru nije promijenila, iako tokom noći nije bilo padavina.

On je takođe istakao da, uprkos rastu vodostaja Bojane i Skadarskog jezera, nema opasnosti od većih poplava u priobalnom području Crne Gore. Hidrometeorološki zavod Crne Gore upozorava stanovništvo i goste, da sledeće nedelje u Crnoj Gori se očekuje povećanje temperature i novi talas padavina.
 

+0 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY