Napušteni hotel AS u Crnoj Gori liči na Titanik

Way to Montenegro
25.03.2018 12:49 39797 13 0
Hotel As, koji se nalazi na Jadranu, u Perazića dolu, u blizini grada Petrovac na Moru (Crna Gora), ove sezone opet neće raditi ...

Zbog neuspeha privatizacije u prošlosti, kao i lažnih obećanja od investitora, projekat rekonstrukcije hotela je ugašen i slučaj je još uvek u fazi suđenja. Ovaj napušteni hotel, koji je nekada imao 400 kreveta, čiji gosti su bili visokoplatežni stranci iz cijelog svijeta, već skoro dvije decenije van funkcije i pretvara se u ruševinu.

Priča o hotelu AS, koji je nekada bio pravi ponos Jugoslavije, po mnogo čemu podsjeća na onu o brodu Titanik. Kao i svetski poznati brod naleteo na ledeni breg i potonuo,i čini se da je ovaj hotel napustili su svi ljudi nakon što se nasukao na brdo u naselju Perazića do.

Bivsi radnik Hotela AS Branislav Kraljevic rekao je za RTCG da je Hotel AS bio pravi Titanik među hotelima u staroj Jugoslaviji i šire. "Bio je jedinstven po veličini, luksuzu i kvalitetu usluga, a relativno je kratko trajao i brzo potonuo”, navodi on.

Prodaja hotela AS bila je među prvim privatizacijama u crnogorskom hotelijerstvu posle raspada Jugoslavije. Vlasnici Nega tursa željeli su veći hotel, a od otvaranja nije bilo ništa ni nakon trinaest godina, kada je vlada raskinula ugovor.

Prije dvije godine Ministarstvo turizma Crne Gore podnijelo je krivičnu prijavu protiv šest osoba, vlasnika i odgovornih iz srpsko-ruske kompanije Nega turs, zbog sumnje da su bile lažne garancije od tri miliona eura date Vladi i hotelskoj grupi Budvanska rivijera. Sudski postupak još traje.

“Predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore nastoje da privuku adekvatne investitore za sve hotele u zemlji, koji iz određenih razloga ne rade ili ne posluju u punom kapacitetu”. Trenutno, najboljom odlukom smatramo da se hotel AS nakon svega vrati matičnoj firmi, tj. hotelskom lancu Budvanska rivijera", - navode iz Ministarstva turizma Crne Gore.
 

+13 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY