U gradu Pljevlja nastavlja se izgradnja fontane na centralnom trgu

Way to Montenegro
06.04.2018 13:30 6044 7 0
Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja i tendera, izgradnja fontane na centralnom trgu u Pljevljima će biti nastavljena u bliskoj budućnosti. Izvođač je građevinska pljevaljska firma "Ving", troškovi rada iznosiće 70 000 eura.

Podsjetimo da je izgradnja fontane u Pljevljima započela 2015. godine, kada je tivatska kompanija "Pupović elektro" demontirala staru fontanu i počela da izvodi neophodne zemljane i armirano-betonske radove. Kasnije, zbog finansijskog spora sa opštinom, kompanija je prestala da finansira ovaj projekat i radnici su napustili gradilište.
Kasnije, na drugom tenderu za nastavak izgradnje fontane bila je izabrana kompanija "Perošević" iz Bijelog Polja. 

Međutim, iz nepoznatih razloga radnici i predstavnici preduzeća nijesu se pojavili u Pljevljima, a ugovor je raskinut... Poslednji konkurs je osvojila pljevaljska firma "Ving", jer predstavila za opštinu gotov projekat i najbolju ponudu za izgradnju fontane na gradskom trgu. Zato postoji mogućnost da uskoro u Pljevljima će se pojaviti prvi obrisi nove fontane, u vrjednosti od oko 70 miliona eura, što, bez sumnje, će uljepšati centralnu zonu najsjevernijeg crnogorskog grada.

Projekat gradske fontane zasniva na konceptualnom dizajnu mladih arhitekata Tamare Manojlović i Nebojše Stankovića, a predstavlja stilizovanu Diatretu, odnosno staklenu čašu pronađenu u rimskom naselju "Municipium S", u Kominima kod Pljevalja.

Rok za završetak svih radova je 60 dana.

Stavite Like ili podelite na društvenim mrežama ako vam se sviđa materijal. Prijavite se na naš grupu na FacebookVKontakteInstagramm i Twitter, a takođe ne zaboravite o našem sajtu i aplikacije "Vodič kroz Crnu Goru" na Google Play.
 

+7 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY