Volonteri su zasadili 850 sadnica u crnogorskim parkovima Zlatica i Ćemovsko polje

Way to Montenegro
14.04.2018 12:07 4903 8 0
Ove nedelje, nevladina organizacija (NVO) Green Home je organizovala akciju sadnje drveća u crnogorskom parku šumi Zlatica i Ćemovsko polje.

U šumskom parku kod sela Zlatica je zasađeno 330 sadnica crnog bora, a u šumskom parku Ćemovsko polje volonteri su zasadili 520 sadnica crnog bora i kedra.

Akcijama su se pridružili i predstavnici NVO Off Road Adventures Montenegro, volonteri NVO Green Home, volonteri iz crnogorskog Telekoma, kao i iz gimnazije "Slobodan Škerović" i geodetske škole „Marko Radević“. Takođe, akcijama su se pridružili i mališani iz vrtića „Dobra Vila“ i Mondo creativo.

"Ova dobrovoljna akcija je organizovana sa ciljem zaštite prirode Crne Gore i poboljšanja uslova životne sredine. Uzimajući u obzir mnoge izazove sa kojima se suočavaju dva prirodnih parka Crne Gore, kao što su bespravna sječa i velika šteta od požara, smatramo da je održavanje takvih događaja korisno, neophodno i dovoljno važno za poboljšanje stanja životne sredine u zemlji i podsticanja nevladinih organizacija i društveno-odgovornih kompanija koje se bave takvim ekološkim problemima ", izjavili su predstavnici NVO Green Home

Ukupan broj volontera na obje akcije bio je oko 250.
 

+8 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY