Crna Gora je proslavila Međunarodni dan Zemlje

Way to Montenegro
22.04.2018 22:20 5985 6 0
Danas, na Međunarodni dan Zemlje, Ministarstvo održivog razvoja i turizma Crne Gore, koje je odgovorno za zaštitu životne sredine, ponovo je pozvalo sve građane biti odgovornim prema prirodnom okruženju, doprinoseći globalnoj borbi za našu planetu.

Međunarodni Dan Zemlje - važan dan za sve stanovnike planete, koji podseća da stalno zagađenje i uništavanje naše zelene planete ugrožava naše postojanje, i naše buduće generacije. Glavni cilj obilježavanja ovog važnog datuma u ​​svijetu je skretanje pažnje na opasnosti ljudskih aktivnosti koje ugrožavaju životnu sredinu, kao i užasne posledice neodgovornog ponašanja ljudi prema životnoj sredini u kojoj žive. Pored toga, na Međunarodni dan Zemlje mora privuči pažnju svetske zajednice o rastućem problemu visoke potrošnje energije, globalnog zagrevanja i klimatskih promena, i pozvati sve ljude da razmišljaju o očuvanju, zaštiti i uvećavanju lepoti naše planete.

Crna Gora takođe doprinosi očuvanju planete Zemlje. "Naša zemlja je izuzetno mali izvor emisija gasova s efektom staklene bašte. Oko 15% zemlje je pod zaštitom i Crna Gora nastavlja da bude jedan od najvažnijih "zeleniih" regiona Evrope sa bogatim, jedinstvenim i raznovrsnim biljnim i životinjskim svijetom: više od 3.200 vrsta biljaka na području Crne Gore, preko 60% od države je prekriveno visokokvalitetnom šumom, od 526 vrste ptica u Evropi, 347 su uključeni u ornitofaunu Crne Gore, itd ", - .., navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore.

Dan planete Zemlje je osnovan 1970. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, ali samo 22. aprila, 2009. godine, na 63. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija o životnoj sredini u Rio de Žaneiru, on je proglašen Međunarodni Dan Zemlje i obeležen je u mnogim zemljama širom svijeta.
 

+6 -0 Našli ste grešku na sajtu. Obeležite tekst i pritisnite Ctrl + Enter

rs
Ostavi komentar

Stopa vesti, podijeli sa prijateljima

Ostavi komentar
Registrujte se i otvoriće
vam se sve mogućnosti sajta!
Takođe pogledajte

Još vijesti iz Crne Gore

Вы начали регистрироваться через соц сеть
1
Notifi_Close
Notifi_ON
Notifi_OFF
SAVETI NA SAITU
1
(Off)
Feedback
POVRATNA INFORMACIJA
Note
TURISTIČKI VODIČ
Download to GOOGLE PLAY
Preuzmite na GOOGLE PLAY